Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Lewis Hamilton szezonról, Silverstone-ról és Buttonról

2009.06.19. 07:31 - RáK

Címkék: forma 1

A Forma-1 világbajnoki címvédője, Lewis Hamilton a vártnál nehezebb szezonkezdeten van túl: a tavalyi bajnok idén csupán 11. a pilóták rangsorában, 51 ponttal lemaradva a vezető helyen álló honfitárstól, Jenson Button-tól. A MCLaren Mercedes autói a szezon első harmadában nem voltak versenyképesek, így a hétvégi Brit Nagydíjon sincsenek vérmes reményei Hamiltonnak:McLaren Mercedes' British driver Lewis Hamilton drives at the Silverstone racetrack in 2008

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pokoli nehéz helyzetben vagyunk, ami kívülről nézve biztosan felveti a kérdést: Miért nem hozzátok rendbe a dolgokat?” – kezdi a 24 éves versenyző – Ez azonban nem ilyen egyszerű, hónapokat vesz igénybe a problémák kiküszöbölése, valamint a fejlődés, de nem szabad elfeledni, közben a többi csapat is fejleszt. Így aztán hiába javultunk majd egy másodpercet körönként, a többiek is megtették ugyanezt. Pont emiatt nehéz ledolgozni a szezonkezdeti hátrányt, de apránként remélem hogy sikerül majd.

 

A hétvégi futam nem csupán a McLaren esetleges javulása miatt lehet érdekes, hanem azért is, mert a Silverstone-i aszfaltcsík helyett jövő évtől kezdődően a Donnington Park ad majd otthont a Brit Nagydíjnak.

 

Számomra az a legfontosabb, hogy mindig legyen Brit Nagydíj – reagál a helyszíncserére Hamilton – Minden szezonban a Brit Gépé az egyik legizgalmasabb verseny, a pálya történelme és hangulata miatt is. Itt az autóversenyzés történetének összes nagy neve versengett. A pilóták többsége jobban szereti ezt a versenyt, mint az új, ám szurkolói hagyományok nélküli pályákat. Ott sokszor kongnak a lelátók, itt viszont mindig zsúfolásig telnek a szektorok, sokan itt is sátoroznak. Ráadásul nekem brit versenyzőként büszkévé tesz, hogy ilyenek a szimpatizánsok. Hazai pályán versenyezni mindig extra motivációt jelent, és próbálsz a lehető legjobban szerepelni.

 

Hamilton már tudja milyen Brit Nagydíjat nyerni, hiszen tavaly éppen az ő sikerével zárult a silverstone-i futam. Idén Hamilton helyett egy másik brit, az idei hét versenyből 6-ot megnyerő Jenson Button győzhet.

 

Jenson nagyszerűen dolgozik idén – értékeli honfitársát Hamilton – Nem volt nyílegyenes a pályafutása, sosem volt alatta a tudásának megfelelő autó. Ne feledjük, a szezon előtt sokáig úgy tűnt, idén nem is vezethet Forma-1-es autót. Aztán egyszer csak előálltak a Brawn GP autóival. Majd demoralizálóan kezdtek, és Jenson azóta is megérdemelten nyeri a versenyeket.

 

Hogy hétvégén is győzni tud-e Buton, arra fény derül vasárnap, délután kettő órakor, az utolsó Silverstone-i futamon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr521194741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása