Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Federer 0-2-ről fordítva jutott a 8 közé!

2009.06.01. 16:05 - RáK

Címkék: roland garros tenisz

A Roland Garros hétfői nyolcad-döntő mérkőzései között pályára lépett az elmúlt három év párizsi finalistája, Roger Federer, méghozzá a német Tommy Haas ellenében. Érdekesen kezdődött a mérkőzés, ugyanis a korábbi világelső svájci csupán két labdamenetet veszített el saját szervái mögött, ennek ellenére tie-breakben bukta a játszmát.Roger Federer of Switzerland reacts during his match against Tommy Haas of Germany at the French Open
REUTERS - 0

 

 

 

 

 

 

 

A második szett legelején gyorsan brékelőnybe került Federer, ám Tommy Haaes 4-4nél kiegyenlített, majd 6-5-ös vezetésénél el tudta venni a svájci adogatójátékát, amivel a szetteket tekintve 2-0-s előnybe került.

A korábbi világranglista második Haas a harmadikban eldönthette volna a mérkőzést: 4-3as vezetésénél bréklabdához jutott, azonban Federer nem véletlenül nyert 13 Grand Slam tornát eddigi pályafutása során: 2 nyerő ütéssel megfordította a játékot. Ráadásul ezt követően ő maga nyert gémet fogadóként, jöhetett a negyedik szett.

Ott hamar brékelőnyt harcolt ki magának Federer, amivel egyben ellenfele aktuális lelkesedését is letörte kissé. Tulajdonképpen ki lehet jelenteni, hogy Haas már a döntő szettre való tekintettel dobta el az amúgy is veszni látszó játszmát.

Az ötödikben aztán hiába kezdett remekül Haas, 2-2-nél elveszítette adogatójátékát, és ez gyakorlatilag a mérkőzés végét is jelentette, merthogy onnantól már csak a svájci nyert gémet, és végül alig több mint három órányi teniszt követően 6-7, 5-7, 6-4, 6-0, 6-2-vel Roger Federer negyeddöntőbe jutott. Ellenfele majd a Roddick-Monfils csata győztese lesz.   

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr291157075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csillary 2009.06.01. 18:34:33

Hálistennek nyert Federer, így a feszültség fennmarad. Most a Del Potro v Tsonga mérkőzést nézem. A riporter finoman szólva nem pártatlan. Tsonga minden jó megmozdulását ajnározza, dicséri felsőfokon, ha Del Potro szép dolgot csinál, a riporter csendesen közli, hogy DP "lehűtötte a kedélyeket." Ez a közvetítési mód nem európai színvonalú.
süti beállítások módosítása