Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Nem volt szerencséje a Veszprémnek

2009.03.09. 18:55 - rdani

Címkék: kézilabda

Hétfő este Bécsben megtartották a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőinek sorsolását. A rendszer szerint a négy csoportelső négy csoportmásodikkal találkozik, ezért volt fontos a középdöntőben a csoport első helyének megszerzése. Óriási eredményt ért el az MKB Veszprém, mivel három német elitcsapat, a Hamburg, a Rhein-Neckar Löwen és a Kiel mellett csoportelsőként jutott a legjobb nyolc közé, és várhatta a sorsolást. Az biztos volt, hogy a Veszprém mögött második helyen végző Flensburg-Handewitt csapata nem kerülhet össze a magyar bajnokkal (mint ahogy a többi csoport egymás mögött továbbjutó csapatai sem), így az is eldőlt a sorsolás előtt, hogy lesz egy tiszta német párharc, amelynek első meccsét Flensburgban fogják játszani.

Veszprém will meet Ciudad in the Quarterfinals

 

 

 

 

 

 

 

 

Elsőként a 2007-es győztes THW Kiel nevét húzták ki az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) illetékesei, a német bajnoki címvédő idén a legnagyobb esélyese a sorozatnak. A Kielre három, nagyjából hasonló erőt képviselő csapat, a Chehovskie Medvedi, a Croatia Zágráb, vagy a Flensburg várt, végülis a horvát kirakatcsapat lesz a németek ellenfele.

Ez egyben gyengítette a Veszprém esélyeit, hiszen az tudható volt, hogy a Csehov, a Zágráb, vagy a címvédő Ciudad Real jöhet Veszprémbe április első hétvégéjén, és egyértelműen a spanyolokat szerette volna elkerülni a veszprémi csapat. A csoportelsők közül másodikként az MKB-t húzták ki Bécsben, majd némi közjáték után (a tálban lévő két golyó egyike kinyílt, újra be kellett csukni, és ismét húzni), a Ciudad Realt sorsolták a Veszprém mellé. Egyértelműen a legnehezebb ellenfél jött, aki jöhetett, nagyon nehéz dolga lesz a Veszprémnek, bár az az előnye megvan a magyar csapatnak, hogy a visszavágót rendezik itthon.

Harmadikként húzták ki a Hamburg csapatát, amely nem kaphatta a Csehovszki Medvegyit, így nem maradt más, mint a Flensburg, szinte biztos, hogy ennek a párharcnak mindkét mérkőzését láthatjuk majd az Eurosport2-n. A negyedik párt pedig már nem kellett sorsolni, a Rhein-Neckar Löwen ellenfele lesz az orosz bajnok, a mannheimi csapatnak elég nagy szerencséje volt a sorsolásnál.

 

Bajnokok Ligája negyeddöntő párosítás:

Croatia Osiguranje Zagreb (CRO) - THW Kiel (GER)
BM Ciudad Real (ESP) - MKB Veszprém KC 
SG Flensburg-Handewitt (GER) - HSV Hamburg (GER)
Chehovskie Medvedi (RUS) - Rhein-Neckar Löwen (GER)

A párharcok első mérkőzéseit március 25-29. között, a visszavágókat április 1-5. között rendezik.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr99991988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása