Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Atlétikai fedettpályás Európabajnokság 3. nap

2009.03.09. 12:07 - gnemeth@eusp.hu

Címkék: atlétika fedettpályás európabajnokság

Hatalmas meglepetésre teljesen váratlanul a német Sebastien Bayer minden idők második legnagyobb fedettpályás ugrásával 871 centiméteres európa csúccsal lett Európa bajnok férfi távolugrásban a Torinóban zajló kontinensviadalon. A német több, mint fél métert javított egyéni csúcsán, és 15 centimétert Jago Lamela Európa rekordján.

Férfi 60 méteren Dwain Chambers már szombaton Európa rekordot futott 6.42-vel, a vasárnapi döntőben pedig már csak a győzelemre koncentrált, amit biztosan meg is szerzett 6.46-tal, megelőzve két hazai futót, az olasz Fabio Cerettit és emanuele DiGregoriót, akik mindketten 6.56-tal értek célba.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Női magasugrásban hatalmas meglepetésre 42 verseny után nem jutott át a 2 méteren Blanka Vlasics, aki így még a dobogóra sem tudott felállni. A győzelmet a német Ariana Friedrich szerezte meg 201 centiméterrel, a második illetve a harmadik helyen a spanyol Ruth Beitia és az orosz Viktorija Kjugina végeztek.
 
Az észt Mikk Pahapill minden egyes versenyszámban megjavította egyéni csúcsát, és így magabiztosan nyerte a férfiak hétpróbáját. A második helyen az ukrán Kaszianov végzett, míg a dobogó alsó fokára az elmúlt esztendők egyik legjobbja, az olimpiai és világbajnok Roman Seberle léphetett fel.
 
Női 800 méteren a hazaiak nagy reményeket fűztek az idei ranglistavezető Eliza Cuzma Piccsone szerepléséhez, de a nagy iram teljesen felborította a versenyt, így az olasznak meg kellett elégednie a bronzéremmel. Kettős orosz siker született a versenyen Savinova és Zbrozsek révén. A férfiaknál ezt a számot az olimpiai bajnok Borzsakovszkij nyerte.
 
Szintén orosz siker született a női 4x400-as váltóban, így az oroszok végeztek az éremtáblázat élén 18 éremmel, melyből 10 arany, 4 ezüst és 4 bronzérem. A férfiak hasonló versenyszámát pedig izgalmas hajrában, sokáig emlékezetes versenyen a negyedik helyről az olasz váltó nyerte, lezárva ezzel a 30. fedettpályás világbajnokságot.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr28991099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása