Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Aksel Lund Svindal a szuperkombináció világbajnoka

2009.02.09. 20:45 - rdani

Címkék: alpesi sí

Hétfőn rendezték meg az alpesi sí világbajnokság férfi szuperkombinációját a franciaországi Val d’Isereben. A lesiklásban Aksel Lund Svindal volt a leggyorsabb, mindössze négy századmásodperccel előzte meg Bode Millert. Az amerikai egy elképesztőt mentett, a combján csúszott, majd felállt, és szinte ritmusvesztés nélkül folytatta a lesiklást. Némi meglepetésre a hazaiak színeiben versenyző Adrien Theaux harmincas rajtszámmal jött be a harmadik helyre, 91 század hátránnyal. Fantasztikusan ment Jean-Baptiste Grange, a franciák műlesikló specialistája, aki a negyedik helyet szerezte meg abban a szakágban, amiben szinte egyáltalán nem szokott részt venni a világkupa küzdelmeiben. Az első tízből a horvát Zrncic-Dim és az osztrák Baumann volt olyan versenyző, aki műlesiklásban esetleg előreléphetett, ők a hatodik illetve a kilencedik helyről várták a szlalomot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A műlesiklás során a lesiklásban 22. helyen végző Julien Lizeroux ment a legjobban, két másodperccel vette át a vezetést az akkor vezető Horoshilovtól, és az már ekkor sejthető volt, hogy Lizeroux menete legalább egy legjobb tízes helyezésre jó lesz. A 12-iknek induló Marcel Hirscher hibázott, és kiesett, pedig ő sokat léphetett volna előre a műlesiklás során. Az utána következő Peter Fill volt az első, aki valamilyen szinten megközelítette Lizerouxt, a gyorsan romló pályán egy másodperccel a francia mögé jött be a második helyre. Kettővel Fill után rajtolt az előzetesen éremszerzésre esélyesnek tartott Silvan Zurbriggen, de a franciát ő se tudta megelőzni, nyolc tizedmásodperc hátránnyal érkezett meg a második helyen. Romed Baumann nem tudott igazán jól menni, ő végül a nyolcadik helyen végzett. Natko Zrncic-Dim azt a taktikát választotta, hogy biztonsággal lejön a pályán, amivel feláldozta az esetleges dobogós helyezést egy jó pontszerző eredmény miatt, ám később kiderült, hogy neki volt igaza. Kettővel utána jött a franciák nagy kedvence, Jean-Baptiste Grange, aki a pálya közepén rálépett egy kapura, így kiesett a versenyből. Ugyanígy járt Bode Miller is, ugyanarra a kapura lépett rá, mint Grange, és ezzel biztossá vált, hogy Lizeroux és Zrncic-Dim dobogón fog végezni. Az élmezőnyből utolsóként indult el Aksel Lund Svindal, akinek hét század híján három másodperc előnye volt a vezető Lizerouxval szemben. A norvég meg tudta csinálni azt, amit Bode Miller nem: biztonsági futamot ment, és végül kilenc tizedmásodperc előnnyel megnyerte a számot. Lizeroux a franciák második ezüstjét szerezte, Zrncic-Dim pedig Ivica Kostelic távollétében szerzett egy bronzot a horvátoknak. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr31933289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása