Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Kathrin Zettel a világbajnok szuperkombinációban

2009.02.07. 07:28 - szpetra

Címkék: alpesi sí

Pénteken megrendezték a 40. alpesi sí világbajnokság harmadik versenyét, a nők szuperkombinációját a franciaországi Val D’Isereben. A legnagyobb esélyes a keddi szuperóriás-műlesiklást megnyerő amerikai Lindsey Vonn, és a címvédő Anja Paerson volt, éremesélyesnek számított az osztrák Kathrin Zettel, a német Maria Riesch és a svájci Lara Gut is. A lesiklásban sokáig Gut vezetett, aki több, mint másfél másodperces előnnyel vette át a vezetést, jó darabig csak Riesch és Zettel tudott bejönni másfél másodperces hátránynál kisebb különbséggel. A 21-es rajtszámmal induló Elisabeth Görgl már megközelítette Gutot, majd az utána következő Vonn át is vette a vezetést, 14 századmásodperces előnnyel várhatta a műlesiklást, óriási esélyesként. Mivel Anja Paerson a lesiklás során kiesett, ezért az már a második futam előtt biztos volt, hogy új győztese lesz a szuperkombinációnak, amely két éve váltotta a világbajnokság programjában a két műlesikló futamot tartalmazó kombinációt. A műlesiklófutam során sokáig a lesiklásban a 18. helyen végző olasz Johanna Schnarf vezetett, őt végülis csak a Super G ezüstérmese, a francia Marie Marchand-Arvier előzte meg, aki hatodik lett lesiklásban. A francia nem sokáig állt az élen, jött ugyanis Kathrin Zettel, aki szenzációs műlesiklást produkált, két és fél másodperccel vette át a vezetést. A Zettel után következő Rieschnek öt század előnye volt, és ő a műlesikló szakági világkupa éllovasaként érkezett Val D’Iserebe. A német azonban több nagy hibát is elkövetett, és a második helyet vette át úgy, hogy még három versenyző volt hátra. Közülük elsőként az óriásműlesikló specialista Elisabeth Görgl jöhetett le, és bár nem ment rosszul, Zettelt ő sem tudta megverni, Rieschtől vette át a második helyet. Utolsó előttiként indult a mindössze 17 éves Lara Gut, aki sokat kockáztatott, és a menetébe hibák csúsztak, fél másodperccel elmaradt Zetteltől. Az utolsóként induló Vonn bejött a második helyre, ám kaput tévesztett, kizárták, így Kathrin Zettel lett a világbajnok.

Ez egy valóra vált álom. Még mindig nem hiszem el, hogy ez megtörtént. Bíztam egy éremben, de hogy aranyat nyertem, ez hihetetlen. Nagyon elégedett voltam a lesiklással, annak ellenére, hogy némi időt vesztettem a végén, de önmagamhoz képest jó volt. Azt gondoltam, hogy ha nagyon agresszíven támadok a műlesiklásban akkor jó eredményt érhetek el. És így lett. -nyilatkozta győzelmét követően az újdonsült világbajnok.
 
A 22 éves Zettel mindössze négy világkupa győzelem után nyert világbajnokságot, Lara Gut folytatta a svájciak remek szereplését ezüstérmével, Görgl bronza pedig a 250. osztrák érem volt.
 

Austria's Kathrin Zettel, right, winner of the women' Super-combined race, talks to silver medallist Lara Gut, of Switzerland, at the World Alpine Ski

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr67928042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása