Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Vonn nyerte a garmischi szlalomversenyt

2009.01.30. 23:29 - szpetra

Címkék: alpesi sí alpesi sí női világkupa vonn

Az alpesi sí világkupa női és férfi versenyzői is egyaránt Németországban, Garmisch-Partenkirchenben versenyeznek ezen a hétvégén, ahol 3 év múlva rendeznek majd alpesi sí világbajnokságot. Ezen a helyszínen 2001 óta nem rendeztek műlesikló versenyt, most viszont mindkét nem szalomozik a hétvégén. Pénteken a hölgyek szlalomversenye zajlott. Anja Person már az első futamban kiesett, de a németek elsősorban Maria Rieschre figyeltek, aki az elmúlt négy műlesikló versenyt meg tudta nyerni, és zsinórban ötödik diadalára készült, egyúttal arra, hogy átvegye a vezetést az összetett világkupában Lindsey Vonntól.

Lindsey Vonn, center, the winner, of the United States, celebrates on podium with second placed Anja Paerson, of Sweden, left, and third placed Jessic

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Riesch nem is jött rosszul, át is vette a vezetést saját második futama után, ezt követően azonban jött a összetett világkupa éllovasa. Vonn egészen szenzációsan jött saját második futamában, és 9 tized másodperccel átvette a vezetést. Később senki nem volt nála gyorsabb, így megnyerte a versenyt, és tartja a második helyen végző Riesch-sel szemben előnyét az összetett világkupában. A dobogó alsó fokára óriási meglepetésre a szlovén Markusa Ferk léphetett fel, aki pályafutása során még soha nem ért el ennyire kiemelkedő eredményt világkupa versenyen.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr51913452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása