Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Világelsők egymás között

2009.01.17. 12:59 - RáK

Címkék: tenisz nadal australian open jankovics

Magyar idő szerint hétfő hajnali 1 órakor megkezdődik a 2009-es tenisz évad első Grand SLam tornája, az Australian Open. A nem túl hosszú pihenőt követően minden játékos túl van már egy alapozáson, no és persze a többségük legalább egy felkészülési tornán. Ezen kitételek alól nem kivétel a férfi világelső, Rafael Nadal sem. A spanyol a tavalyi szezon végét sérülés miatt kihagyta, így neki hosszabb volt a pihenője mint a többieknek, ami nem biztos hogy előny:
Sokat edzettem, és ami ennél is fontosabb, hasznosan és keményen tréningeztem – nyilatkozza Nadal – Azt hiszem készen állok, de azért nem szabad elfelejteni, hogy sok ideig nem tudtam versenyezni, ilyenkor normális, hogy az ember keresi a ritmusát. Az ellenfeleim, akik kevesebb időt töltöttek játék nélkül könnyebb helyzetben vannak, merthogy nem kellett sérülésből felépülniük.
 A női világelső Jelena Jankovics nem indult felkészülési tornán, inkább edzésmunkával készült a szezon első Grand Slam versenyére. Vajon világelsőként érez nyomást a szerb hölgy?
 Egyáltalán nem – hangzik a válasz – Örülök hogy az én nevemmel kezdődik a rangsor, azt érzem, tényleg én vagyok a világ esőszámú női teniszezője. Számomra ez óriási eredmény, az egész szezonban keményen dolgoztam ezért tavaly, illetve télen, úgyhogy remélem jól kezdem majd a szezont.
Jankovics sok támadást kapott szurkolótól és újságírótól egyaránt, merthogy Grand Slam torna győzelem nélkül lett ranglistavezető. Ez sokak szerint devalválja világelsőségének értékét. 
 Nem is szeretném ezzel a témával idegesíteni magamat – nyialtkozza Jelena – Ez normális, mert ha valaki sikeres, az embereknek sosem lehet megfelelni. Ha nyersz egy GS-tornát, akkor azt monják, igenám, de még nem nyerted meg mind a négyet. Ha megvan mind a négy, akkor felhozzák, hogy vannak még rekordok, amiket nem döntöttél, meg és így tovább. Egyszerűen nem lehet mindent megnyerni, mindenkinek vannak szürke foltnak számító pontok a karrierjében. Nekem eddig ezek a Grand Slamek.
Nadal majd Christoph Rochussal, Jankovics pedig Yvonne Meusburgerrel játszik az Australian Open első fordulójában. A két hétig tartó versengést az Eurosport természetesen mindvégig ÉLŐben közvetíti.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr55883390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása