Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Végjáték az Euroliga csoportkörében - szerdai összefoglaló

2009.01.15. 09:28 - szpetra

Címkék: férfi kosárlabda

A férfi kosárlabda Euroliga D-csoportjának utolsó, 10. fordulójában a Real Madrid már biztos továbbjutóként fogadta a legjobb 16 közé igyekvő Efes Pilsen csapatát. A sérüléséből felépülő Alex Hervelle ugyan kezdett a mérkőzésen a hazaiaknál, de nem neki volt köszönhető a spanyolok félidőbéli 8 pontos vezetése, sokkal inkább Massey-nek és Mumbrunak. A harmadik negyedben dőlt el a találkozó: Felipe Reyes ekkor lendült igazán játékba, a 16 pontig jutó erőcsatár vezetésével a Real 15 pontos előnyről várhatta a záró tíz percet. Ott már az Efes nem tudott megújulni, így a Madrid győzött 80-69-re, amivel csoport másodikként zárta az alapszakaszt. Az Efes Pilsen ezzel a vereséggel nem folytathatja már a legjobb 16 között, ami mindenképpen csalódás a nyáron nagy neveket igazoló törököknek.

 

Szintén a D csoportban fogadta a sorozat címvédője, és már a legjobb 16 között lévő CSKA Moszkva a Partizánt. A továbbjutásért harcoló belgrádiaknak nem volt könnyű dolguk az utolsó fordulóban, de a jóval kevésbé motivált oroszokat végül csak le tudták győzni. Bár jól kezdett a Partizán, a nagyszünetben mindössze 1 pont volt az előnyük, ráadásul a címvédő igencsak bekeményített a harmadik negyedben. Az utolsó játékrészt azonban nagyon meghúzta a Belgrád, egy 23-18-as negyeddel és Petar Bozics fontos pillanatban dobott triplájával végül 3 ponttal legyőzték a CSKA-t 66-63 arányban, így ott vannak a legjobb 16 között.
 
D csoport
A Real Madrid győzelme megnyitotta tehát az utat a Partizan Belgrád és az Armani Jeans Milano előtt a Top 16-ba. A szerbek dolga volt a nehezebb, de megoldották, miközben az olaszok Görögországban győztek, és jutottak tovább.
 
A B csoportban annyi már biztos volt, hogy a Barcelona az utolsó forduló eredményeitől függetlenül biztosan a hatos élén végez. Éppen ezért sok tétje nem volt számukra a Zalgiris Kaunas ellen vívott hazai mérkőzésnek. De ettől még nem szórakozta el a meccset a Barcelona, hiába szerette volna mindezt a továbbjutásért küzdő litván vendégcsapat. A Zalgiris fölénye mindössze az első negyed végéig tartott, onnantől kezdve viszont átvette az irányítást a Barcelona, és végül így is nagyon fölényes 90-68-as győzelmet arattak. A katalánoknál Juan Carlos Navarro jutott 16 pontig, a vendégeknél pedig Salenga szórt ugyanennyit, a Zalgiris viszont így búcsúzott az Euroligától. A Barcelona pedig az egész csoportkör legjobbjaként, 9-1-es mérleggel nyerte meg a csoportot.
 
A B-jelű hatos zárókörében a francia Nancy harmadszor lépett úgy pályára, hogy egy esetleges győzelem akár a legjobb 16 közé jutását is eredményezte volna. Ezúttal a tavalyi sorozat bronzérmesét, az olasz Montepaschi Sienát látták vendégül a franciák, de sok örömüket nem lelték a találkozóban. Az olaszok ugyanis szerettek volna győzni és ezzel csoport másodikként végezni, és végül könnyedén érvényesítették is akaratukat. A vendégeknél nem kevesebb, mint hét játékos jutott tíz pontig vagy a fölé, a találkozón a legeredményesebb pedig Shaun Stonerook és a múlt héten igazolt Arriel McDonald volt, 15-15 pontig jutva. A Montepaschi így győzött, méghozzá nem is akármilyen fölényesen, 103-79-re, kiejtve a Nancy-t a további küzdelmekből, az olaszok pedig a második helyen zárták a B csoportot.
 
A 2 évvel ezelőtti bajnok Panatinaikosz már biztos továbbjutóként fogadta a Prokom Sopot együttesét szintén a B csoportban. Bár a görögök végig vezetve megnyerték a mérkőzést, a Prokom volt a játéknap egyetlen vesztes csapata, mely örülhetett a végén. A csoportkört esélytelenként kezdő lengyel gárda ugyanis a Zalgiris és a Nancy veresége miatt végül mégis a legjobb 16 közé jutott csoport negyedikként. A meccset egyébként 75-53 arányban nyerte a Panatinaikosz, a görögök legjobbja Jasikevicius volt, a lengyelekénél viszont a veresés ellenére is parádézott Filip Dylewicz 19 ponttal.
 
B csoport
A Barcelona legyőzte tehát az utóbbi két meccsén győzni tudó Zalgiris Kaunast, amivel a litvánok kiestek. A nevető harmadik a szintén vereséget szenvedő Prokom Sopot lett így: a lengyelek ugyan kikaptak Athénban, ám a többi eredmény okán folytathatják a Top 16-ban.
 
A csoport
Az A-jelű hatosban már megvan a négy továbbjutó, csupán a sorrend kérdéses. A Malaga győzelme esetén biztosan csoportelső. A Maccabinak 27 ponttal kellene győznie Spanyolországban az elsőséghez, ráadásul még az Olympiakos vereségét is remélniük kell.
 
C csoport
A C csoport csütörtöki mérkőzésein az ALBA Berlin és a Joventut Badalona küzd még a továbbjutásért. Amennyiben a németek legyőzik a csoportutolsó Ljubjanát, továbbjutnak. A katalánok csak akkor folytathatják, ha idegenben legyőzik a Tau-t és közben az ALBA kikap.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr33879020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása