Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Serena negyeddöntős Sydney-ben

2009.01.13. 07:15 - szpetra

Címkék: tenisz serena williams radwanska

A 600 ezer dollár összdíjazású sydney-i női premier torna második fordulójában a tavalyi US Open bajnok Serena Williamsnek jóval könnyebb dolga volt, mint Samantha Stosur ellen az első fordulóban, a 2009-es esztendő első tétmérkőzésén. Stosur akkor három szettre kényszerítette az első kiemeltet, az amerikainak négy meccslabdát is hárítania kellett, mire behúzta 7/5-re a döntő játszmát. Ehhez képest edzőmérkőzés volt az olasz Sara Errani elleni második körös találkozója, ugyanis mindössze 3 gémet veszített Serena. Az első játszmát 6/1-gyel húzta be, és a másodikban sem vesztegetett el sokkal több időt, az 6/2-re lett az övé. Így bemelegítéssel együtt sem töltött 1 óránál többet a pályán a korábbi világelső, és magabiztosan jutott a 8 közé, ahol a 8. kiemelt Caroline Wozniackii lesz az ellenfele.

 A torna 6. kiemeltje a fiatal generáció egyik sikeres tavalyi teniszezője, a lengyel Agnieszka Radwanska is pályára lépett. A szezont életében először a legjobb 10-ben kezdő Radwanska egy korábbi top10-essel, az igen tapasztalt, de az utóbbi hónapokban mély gödörben lévő szlovák Daniela Hantuchovával mérkőzött a második fordulóban. Radwanska Sybille Bammert, Hantuchova pedig a selejtezős Zakopalovát verte a nyitókörben. Kettejük mérkőzésén Radwanska kezdett magabiztosabban, 6/3-ra nyerte az elsőt szettet. A második játszmában már nagyobb ellenállást mutatott a szlovák, de egyenlíteni nem tudott, így 7/5-re nyerte a második szettet, és jutott a negyeddöntőbe, ahol az aucklandi bajnok Dementieva lesz az ellenfele.
 
Az év első tornagyőztese, Dementeieva egyébként Gajdosovát verte, és győzött Svetlana Kuznyetsova is, csakúgy mint a második kiemelt Dinara Safina. Sugiyama Medina Garriguest búcsúztatta.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr90874185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása