Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

A két Andy döntőzik Dohában: Murray és Roddick nyerték az elődöntőket

2009.01.09. 17:15 - szpetra

Címkék: tenisz monfils roddick

Az 1 millió 110 ezer dollár összdíjazású dohai férfi tenisztorna elődöntőit rendezték a pénteki napon. A két elődöntő közül egyértelműen az alsóági összecsapást előzte meg a legnagyobb várakozás ugyanis újfent Andy Murray és Roger Federer küzdött meg egymással. Kettejük mérkőzésein utoljára a US Open döntőjében tudott győzni a korábbi világelső Federer, azóta viszont tétmérkőzésen kétszer is, az év elején az abu dhabi bemutatótornán pedig tét nélkül harmadszor is legyőzte a svájcit. A címvédő Murray és a dohai torna korábbi kétszeres győztese, Federer ismét emlékezetes csatát vívtak. Az első játszma kőkemény harcot hozott, és csak tie-breakben dőlt el, méghozzá Federer javára, de maga a rövidítés is rendkívül szoros volt, Murraynek még szettlabdája is volt. A játszma azonban Federeré lett, aki viszont a második játszmában elbizonytalanodott, és elkezdett hibázgatni, így nem csoda, ha a skót játékos elvette a volt világelső adogatását, és előnyét megtartva kiegyenlített. A döntő játszmára sem tudott újítani Federer, erőtlenebb, motiválatlanabb volt Murraynél, és sokkal többet hibázott, különösen fonákkal. Így Murray újfent el tudta venni az ellenfél adogatását, sőt Federer a mérkőzésben maradást sem tudta megoldani, így 6/2-re bukta el a harmadik szettet, és veszítette el a mérkőzést. Immáron zsinórban harmadszor kapott ki Murraytől tétmérkőzésen. A címvédő így újra döntőt játszhat szombaton.

 

A felső ágon a 4. kiemelt amerikai Andy Roddick elődöntőbe jutása egyáltalán nem volt meglepetés, hiszen a korábbi világelsőnek nem volt nehéz ága. Ellenfele, az ötödik helyen rangsorolt francia Gael Monfils menetelése viszont már nem a papírformát tükrözte, hiszen Monfils némi meglepetésre csütörtökön legyőzte a világelső Rafael Nadalt a 8 között.
Monfils és Roddick elődöntője óriási csatát hozott. A csaknem két órán át tartó küzdelemben már az első szettet is csak kőkemény csatában tudta megnyerni Roddick. 1-1 bréket követően rövidítés döntött a szettről, melyet viszont borzasztó simán nyert az amerikai. A második játszma elején azonban elaludt Roddick, Monfils hamar brékelőnybe került, és azt megőrizve 6/3-mal kiegyenlített. A döntő szett ismét óriási csatát hozott, hiszen bár a francia a szett elején bukta az adogatását, visszaküzdötte magát és 4-3-as Roddick vezetésnél az egyenlítésért adogathatott. Ez azonban nem sikerült neki, így 5/3-nál Roddick szerválhatott a meccsért. Nem is ingott meg, így ő jutott elsőként döntőbe Dohában.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr75867741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása