Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

A Florida az NCAA amerikai foci bajnoka

2009.01.09. 11:45 - VASARELY

Címkék: amerikai foci

A Florida Gators győzelmével ért véget a 2008-as egyetemi amerikai futball bajnokság. A csütörtök esti döntőben a Florida 24-14 arányban múlta felül az Oklahomát. A találkozó első félidejében a védelmek domináltak, majd a második félidőben az irányító Tim Tebow jutalomjátékát láthatta a Miami Dolphins stadionjában helyet foglaló 78.500 néző. A fiatal játékos nem csak passzolásban jeleskedett, hiszen 231 passzolt yard és két touch down átadás mellett önmaga is futott 109 yardot, amivel a mérkőzés legjobbjának járó elismerést is kiérdemelte. A még csak elsőéves egyetemista Tebow rendkívül tehetséges, így várhatóan ott lehet az NFL idei draftján is. Mostani sikerével a Miami az elmúlt három esztendő alatt immár második bajnoki címét gyűjtötte be.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A mérkőzést az egykori amerikai elnök Bill Clinton is megtekintette. A Gators edzője, Urban Meyer lett mindössze a második edző az NCAA-ben, aki másodszor is bajnoki címet szereztt. Meyes a 2006-ban NCAA-győztes Ohio kispadján szerezte első bajnoki címét

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr98867147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása