Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

A Barcelona kosarasai csoportelsők az Euroligában - szerdai összefoglaló

2009.01.08. 08:29 - szpetra

Címkék: euroliga férfi kosárlabda

A férfi kosárlabda Euroliga csoportkörének 9. fordulójában, szerdán a B csoport éllovasa, a Barcelona a mindössze 2 győzelemmel és 6 vereséggel álló lengyel Prokom Sopot otthonába látogatott. A katalánok nem kezdték jól a találkozót, 8 pontos hátrányba kerültek az első negyed után, ezt követően azonban megrázták magukat, és már 5 ponttal vezettek a nagyszünetben. A 3. és 4. negyedben egyaránt 18 pontot dobó Barcelona végül 76-64 arányban nyerte a mérkőzést, megszerezte 7. győzelmét a csoportkörben, és már biztosan megnyerte a B csoportot, hiszen a másik két rivális, a Siena és a Panatinaikosz egymás ellen játszanak csütörtökön.

BASKETBALL Juan Carlos Navarro Regal FC Barcelona - 0

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
B csoport
A B csoportból három továbbjutó hely már eldőlt, a Zalgiris a Nancy elleni győzelemmel lehet a negyedik továbbjutó. A biztosan csoportelső Barcelona mellett pedig a másik két továbbjutó, a Siena és a Panatinaikosz csap össze a csoport második és harmadik helyezéséért csütörtökön.
 
 
A D csoportban a legjobb 16 közé jutást kívánta bebiztosítani az Efes Pilsen együttese, azonban ehhez nem könnyű ellenfelet kaptak: a címvédő és már továbbjutó CSKA Moszkva gárdáját. Az oroszok már az első negyedben elhúztak 7 ponttal, azonban nagyon összekapta magát a török együttes, így a nagyszünetre 1 pontra olvadt a CSKA előnye. A második félidőben azonban újra magára talál a címvédő csapat, köszönhetően elsősorban Trajan Langdon parádés teljesítményének, aki a meccsen összesen 27 pontot szórt. A végére csaknem 20 pontos különbség alakult ki: a CSKA egy 74-55-ös győzelemmel harcolta ki 7. győzelmét, és vezet a csoportban, az Efes továbbjutása pedig már nem a saját kezében van.
 
Ugyanebben a csoportban csapott össze a harmadik továbbjutó helyért harcoló Partizán, mely a Panioniost fogadta teltház előtt Belgrádban. A Partizán az első negyedben alapozta meg győzelmét, 30-9-re nyerték ugyanis ezt a játékrészt, a csapat tinédzser sztárja, Jan Vesely már ekkor 11 pontot dobott, később összesen 19 ponttal lett a meccs legjobbja. A nagyszünetre tudott csak kicsit feljebb zárkózni a görög gárda, de mivel a második félidő mindkét negyedét magabiztosan hozták a szerbek, simán győzött a Partizán 80-57-re. 4. győzelmükkel esélyt kaptak arra, hogy jövő héten kiharcolják a legjobb 16 közé jutást. A Panionios pedig biztosan búcsúzik.
 
D csoport
A D csoportból még csak a CSKA Moszkva jutott biztosan a legjobb 16 közé, a Real Madridnak viszont mindenképpen le kell győznie a Milánót a továbbjutáshoz. Győzelem esetén viszont vinné magával a 16-ba az Efes Pilsent is a madridi gárda.
 
A csoport
Az A csoportban már minden eldőlt, továbbjutott az Olympiacos, a Malaga, a Maccabi és a Zágráb, már csak a csoporthelyezéseket kell eldönteni. A Zágráb a Malagát fogadja, míg az Olympiacos Tel Avivba látogat. Szerdán tét nélkül győzte le a Le Mans az Avellinót.
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr69864885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása