Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Haláleset és amerikai győzelem a Dakaron

2009.01.07. 23:34 - RáK

Címkék: dakar rally marc coma motorosok frans verhoven jonah street francisco lopez dési jános

Szomorú hírrel kezdődött a Dakar Rally szerdai napja. Megtalálták ugyanis a Dakar Rally vasárnapi, második szakaszán eltűnt francia Pascal Terry holttestét. A 49 éves motorost egy nagyon sűrű bokros részben lelték meg, tizenegynéhány méterre motorkerékpárjától. Terrynek nem volt sok motoros tapasztalata, jóbarátja, a már tapasztalt Dakar résztvevő Pascal Gilbert segítségével indulhatott el a versenyen. A Dakar történetének 51. halálesetét az argentin hatóságok már elkezdték vizsgálni.

 Halálos verseny

 

 

 

 

 

 

 

 

 




A haláleset ellenére sem állt le az élet a Dakar Rally-n. Az 5. szakasz - melyet Nequen és San Rafael között kellett telejsítenie a mezőnynek - 506 kilométernyi szelektív részt és több mint 200 kilométernyi átkötő részt foglalt magába. A gyászoló motorosok mezőnyében az összetettben vezető Marc Coma számára nem volt problémamentes a szerdai etap. A 15 perccel a zelső helyezett mögött célba érkező spanyol elárulta, mi az oka a gyengébb szereplésnek.

 

60 kilométerrel a rajtot követően defeketet kaptam, ezt meg kellett szerelnem – kezdi a spanyol versenyző. – Úgy ahogy rendbe is hoztam, de ettől még nincs jó nap a hátam mögött.

 

Az éllovas nehézségeit az amerikai Jonah Street tudta kiaknázni a leginkáb, ő volt a leggyorsabb ezen a nem éppen vidám szakaszon. A mostani sikerrel ráadásul az összetettben is feljött Street a második helyre.

A nap ezüstérmes pozícióját a vasárnap szakaszt nyerő Frans Verhöven szerezte meg. A holland 5 percet és 53 másodpercet kapott az élen záró amerikaitól.

A nap vesztese az utolsó 30 kilóméteren 15 percet veszítő, a nap során szinte végig vezető chilei Francisco Lopez volt. A dél-amerikai versenyző azért így is bejött harmadikként, ami mindenféleképpen dícséretes teljesítmény.

A mezőny egyetlen magyar motorosa, Dési János szerdán 45-ként zárt, az összetettben pedig továbbra is a legjobb 30-ban található - egész pontosan a 29.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr49864571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása