Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

De Villiers volt a legjobb az autósoknál a Dakar 5. etapján

2009.01.07. 23:47 - RáK

Címkék: palik lászló szalay balázs al attiyah darázsi gábor carlos sainz dakar rally stephane peterhansel giniel de villiers bunkóczi lászló

Az autósoknál a Giniel De Villiers - Dirk Von Zitzewitz páros volt a leggyorsabb az 5. szakaszon. A szelektív etap során De Villiers küzdött a legkevesebb problémával, így egyenletes teljesítményének jutalma idei első - pályafutása kilencedik - szakaszgyőzelme és az összetettbeli pillanatnyi 2. hely.

 

A dél-afrikai csapattársa, a szintén Volkswagen Touareggel versenyző és a nap előtt az összetettben is vezető Carlos Sainz pokoli napot tudhat maga mögött. Az autójának elejét egy bukás során megrongáló spanyol 15 perccel az éllovas mögött ért célba, elveszítve vezető helyét az összetettben.Driver Carlos Sainz of Spain steers his damaged Volkswagen during the 5th stage of the Argentina Dakar Rally 2009 between Neuquen and San Rafael, Arge

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




 

 

 

 

200 kilométeren keresztül vezettem szervó nélkül, ami nyilván nem könnyítette a dolgomat. A dűnék között még nehezebb volt a navigálás, aminek egy bukfenc lett a vége. Szernecsére azért sikerült beérnünk –zárja mondandóját a kezét érthetően fájlaló Sainz.

 

A korábbi kétszeres rally világbajnok nehézségeit a BMW-vel versenyző katari Nasser Saleh Al Attiyah ki tudta  használni. Az egyéb rallyversenyeken magyar szerelővel rendelkező katari úriember a mai eseményeknek köszönhetően - no és a szakasz során megszerzett 4. helyének hála - átvette a vezetést az összetettben is.

 

A Mitsubishi pilótája, Stephane Peterhansel ugyanúgy járt mint Carlos Sainz: ő is bukfencezett a szakasz során, ám ő végül az ötödik helyre be tudta hozni autóját.

Végül ejtsünk szót a magyar résztvevők eremdényeiről is: a Palik László-Darázsi Gábor páros a 17. helyen zárta az 5. etapot. Az összetettben ez a 15., mindenképpen szép helyezést éri jelenleg. A kedden kormányrúdját eltörő Szalay Balázs-Bunkóczi László duó a 26. helyet szerezte meg szerdán, és habár ugyanezt a helyet foglalják el az összetett rnagsorban is, a keddről számraző időbüntetésük miatt elképzelhető hogy hátrébb fognak csúszni. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr42864594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása