Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

A végén csattant a kard (sajnos nem a magyaroké)

2008.09.17. 11:24 - Mpanna

A mai nappal a kardszámokkal véget értek a paralimpián a kerekesszékes vívók küzdelmei.

Az "A" kategóriában Mató Gyula jól kezdett a körben, háromszor is nyerni tudott. Utána már sajnos nem tudott bejutni a legjobb nyolc közé, mert a lengyel Radoslaw Stanczuk három tussal jobb volt nála. Túl sok meglepetés nem volt, ezt a fegyvernemet is kínai nyerte, Ruyl Ye személyében, de az ezüstérem is egy kínai versenyzőnek, Jianquan Tian-nak jutott. A dobogó harmadik fokára viszont ezúttal egy európai állhatott, az olasz Albero Pellegrini.

A "B" kategóriában Szekeres Palinak szurkolhattunk, akinek nem ez a fő száma, de a körből tovább jutott két győzelemmel, és utána a Hong-Kong-i Cham Hung Hui-nak is meg kellett küzdenie azért, hogy legyőzze, csak három tussal sikerült. Így Pali nem jutott be a legjobb nyolc közé, de a tőrözők között nyert bronzérmével így is elégedett lehet a teljesítményével. Ezt a kategóriát egyébként kivételesen európai nyerte, a francia Laurent Francios hőstettét az is bizonyítja, hogy ő volt az egyetlen aki az ázsiaik mellett aranyat tudott nyerni. Sőt, a dobogón ezúttal 66% feletti volt az európaiak száma, mert a bronzérem egy ukrán kardozónak, Serhiy Shenkevych-nek jutott, és a Hong-Kong-i Charn Hung személyében csak az ezsütérmes lett ázsiai.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr28667485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása