Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Második nap a vívócsarnokban

2008.09.15. 11:20 - Mpanna

Ma is három bajnokot avattak a vívóknál, és mindjárt a hölgyekkel kezdeném, mert két női párbajtőrözőnk is érdekelt volt az "A" kategóriában. Juhász Veronika nagyon jól kezdett, második volt a csoportjában, legyőzött egy kínai ellenfelet, ami a mai kerekesszékes vívásban óriási hőstett, és csupán egyetlen vereséget szedett össze a négy győzelme mellé.

China's Hu Daoliang, right, is hit by France's Laurent Francois in the final of the Wheelchair fencing Men's individual foil category B competitions

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Krajnyák Zsuzsa sem indult rosszul, bár kikapott egy kínaitól és egy ukrántól, cserébe megvert egy Hong-Kong-it 5-4-re, és végül három győzelme is lett. Sajnos ugyan ez ellen a Hong-Kong-i ellen Veronika már nem tudott sikeres lenni, kikapott Pui Shan Fan-tól 15-12-re, pedig a kilencedik találatig még szoros volt. Krajnyák viszont visszavágott az ukrán Alla Gorlinanak a csoportban elszenvedett vereségért, és lelépte 15-5-re. A döntőért következett a kínai Chuncui Zhang, akivel szintén találkozott már a csoportkörben, és akkor kikapott tőle 5-3-ra. Sajnos most sem tudott hozzá közelebb férkőzni, a kínai vívhatott az aranyéremért, Zsuzsinak maradt a bronzmeccs. A másik ágon két Hong-Kong-i küzdött, az első csoport győztese, és a későbbi bajnok, Chul Yee Yu és a már említett Pui Shan Fan. Utóbbival ismét összemérhette az erejét Krajnyák, és mivel a körben már megverte, bizakodva várhattuk a kis döntőt. Pillanatok alatt 8-1 lett, de nem ide! Zsuzsa viszont óriási küzdésben feljött, és kiegyenlített 13-13-ra. Utána kapott egy egylámpás tust, majd sajnos egy együttes következett, így végül kikapott egyetlen találattal, de ettől függetlenül óriásit vívott.
 
Még mindig párbajtőr a menu és még mindig az "A" kategória, csak most már a férfiak vannak soron. Egy magyar induló volt Horváth Gábor személyében, de sajnos neki nem voltak komoly esélyei. Ebben a fegyvernemben elég sokan indultak, ám Gábor a körben senkit sem tudott legyőzni, így az öt vereségével mindjárt az elején kiesett. A legjobb négy közé két európai is bekerült, de a döntőt ezúttal is ázsiaiak vívták, a kínai Lei Zhang és honfitársa, Jianquan Tan. Utóbbi zsinorban tíz tust adott, amíg csak egyet kapott, így nem kis hátrányból tudott fordítani és nyerni 15-11-re. A bronzérem a francia David Maillard és a lengyel Radoslaw Stanczuk között dőlt el, utóbbi javára.
 
A „B” kategóriában nem volt magyar induló, az aranyérem ezúttal is egy kínainak jutott. Daoiang Hu a döntőben a fehérorosz Mikalai Bezyazychnyt verte meg 15-13-ra, míg a bronzérem az ukrán Serhiy Shenkevychnek jutott.
 
Holnap a női tőrözők "A" és a párbajtőrözők "B" kategóriájával folytatódnak az egyéni küzdelmek. Juhász Veronikának, Krajnyák Zsuzsának, Dani Gyöngyinek és Pálfi Juditnak is drukkolhatunk majd!!!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr48664137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása