Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Két csodás bronz a második nap magyar mérlege

2008.09.08. 17:54 - P.D.R.

Címkék: tenisz asztalitenisz sors tamás vereczkei zsolt bocsa

41 számban, 123 érem talált gazdára a pekingi paralimpia második versenynapján. Úszóink folytatták a jó szereplést, két bronzéremmel gazdagították a magyar küldöttség éremkollekcióját. Vereckei Zsolt (S5) 50 háton, míg Sors Tamás (S9) 100 gyorson végzett harmadik helyen a futamában. Kína átvette a vezetést az éremtáblázaton, Magyarország az előkelő 20. helyen áll holtversenyben Dániával.

Nagyon boldog vagyok, számomra ez a bronz felér egy aranyéremmel - mondta Vereczkei a döntő után néhány perccel. - Az 1992-es barcelonai paralimpia óta a játékok mindegyikén sikerült legalább egy érmet szereznem, egyszerűen hihetetlen, hogy folytatni tudtam ezt a sorozatot."

"Mindent megtettem, kicsit rosszabbul úsztam, mint délelőtt, de az előfutamban elért időm is csak a negyedik helyre lett volna elég - értékelte teljesítményét Kovács. - Büszke vagyok Zsoltira, örülök, hogy ő végzett előttem, gratulálok a remek teljesítményéhez." - tette hozzá nagyon szimpatikusan a pécsi versenyző.

Sors Tamás Európa-csúccsal szerezte meg második érmét Pekingben, miután harmadikként ért célba a 100 méteres gyorsúszás hétfői döntőjében. A magyar versenyző 56.80 mp-cel, délelőtti idején 79 századot javítva lett harmadik maga mögé utasítva a kor

"Nagyon boldog vagyok, ez a bronz minden várakozásomat felülmúlja" - mondta a magyar úszó. "Igazság szerint a mellettem induló és végül második helyet szerző ausztrál srácnak köszönhetem ezt az érmet, rá próbáltam tapadni és tulajdonképpen ő hozott be a harmadik helyre. Meg is köszöntem neki, hogy hozzásegített egy újabb dobogós helyhez. Legközelebb csütörtökön kell úsznom, holnap csak pihenek, utána készülök a folytatásra. A célkitűzésem nem változott, továbbra is a döntőbe jutást várom magamtól, de az eredményhirdetések is tetszenek, nem leszek szomorú, ha még részt vehetek ezen a ceremónián."

Zámbó Diána 50 m háton a hatodik, Becsey János 100 m gyorson a nyolcadik helyen végzett. Zámbó 52.04 mp alatt, előfutambeli produkciójától 85 századdal elmaradva ért célba. Becseynek 1:09.20 percre volt szüksége a táv teljesítéséhez, ez 58 századdal jobb volt délelőtti eredményénél.

A magyar úszók  a hétfői döntőket két bronzéremmel, valamint egy negyedik és hatodik hellyel zárták.

A cselgáncsozó Vincze Gábor 81 kg-ban az első fordulóban erőnyerő volt, a másodikban iponnal kikapott a címvédő és világbajnok francia Cyril Jonard-tól, ezzel a vigaszágra került, ahol kokával vereséget szenvedett az iráni Sakir Hasszántól, így a hetedik helyen végzett.

Keserű József, Vincze edzője elmondta, hogy a magyar sportoló az első mérkőzésen kisebb deréksérülést szenvedett, amikor ellenfele a mérkőzésvezető "Állj!" jelzése után ledöntötte. A cselgáncsozók versenyeiben csak látássérült sportolók vesznek részt.

Az első fordulóban vereséget szenvedett mindkét teniszező és búcsúztak a bocsások is a csoportküzdelmek zárultával. Farkas László a holland Maikel Schefferstől kapott ki 6:3, 6:4-re, Prohászka Csabánál pedig a spanyol Francesc Tur bizonyult jobbnak 6:1, 6:1-re.

Bocsában a továbbjutási esélyét két vereségével már vasárnap elvesztő Gyurkota József utolsó mérkőzésén is kikapott, mégpedig 7-2-re egy nagyon erős portugál riválistól. Béres Dezső - aki egy győzelemmel és egy vereséggel állt - hétfőn 7-6-ra maradt alul a spanyol Jose Maria Duesóval szemben, így ő is búcsúzott.

Vereséggel kezdtek az asztaliteniszezők: Zborai Gyula első csoportmérkőzésén 3-2-re kikapott a francia Jeremy Rousseau-tól, míg Berecki Dezsőt a nigériai Tajudeen Agunbiade győzte le 3-1-re.

Pegán Zoltán a 13. helyen fejezte be az első futamot a vitorlázók 2,4 MR osztályában. A viadal kedden folytatódik. A hétfőre tervezett két futamból a kedvezőtlen szélviszonyok miatt csak egyet tudtak megrendezni. A tervek szerint a résztvevők összesen ötször teljesítik majd a kijelölt pályát, és a három legjobb eredmény alapján alakul ki a sorrend.

Felemás napot zártak a mieink, hisz a két érem igazán szépen csillag, a többiek viszont picit tán elmaradtak a várakozásoktól.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr83654252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása