Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Másodszor is meggyulladt a láng

2008.09.06. 18:47 - P.D.R.

Címkék: judit paralimpia pálfi olimpiai láng

Nehéz jelzőket találni arra a megnyitóra, amivel megadták az alaphangot a pekingi paralimpiának a kínai szervezők. Hibátlan. Talán ez a legmegfelelőbb. Mind a 148 ország felvonult a Madárfészekben, felvonták a zászlót és újra lobog a láng Pekingben. Minden készen áll a 11 napos fiesztára!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A magyar zászlót Pálfi Judit paralimpiai ezüstérmes vívó vitte. A csapat az olimpiáról ismert pipacsos szerkóban jelent meg a ceremónián. A túró rudi hatást növelte, hogy a magyar paralimpikon hölgyek között nagyon sokan nadrág formációt viseltek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzánk hasonlóan, sok nemzet a megjelenésben is híve az esélyegyenlőségnek: ugyanabban az összeállításban vonultak be a sportolók, mint augusztus 8-án az olimpikonok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na, de vissza a megnyitóra, amelynek a legfelemelőbb pillanata egy 12 éves balerina kislány fellépése volt, aki néhány hónapja veszítette el az egyik lábát a Sichuan tartományt ért földrengésben. Nem mondott le az álmáról, ami itt végül beteljesült: balerinaként szerepelt a paralimpiai megnyitón. Én meg majdnem sírtam olyan szép volt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teltház előtt. Mert, hogy teltház volt. Egyetlen üres szék sem  maradt a lelátón, és a nézők az est nagy részében állva tapsoltak, frenetikus hangulatot teremtve a sportolók bevonulásához, na és persze a várva várt pillanathoz, a láng meggyújtásához.

Ez sem volt kevésbé látványos, mint egy hónappal ezelőtt, Huo Bin kerekesszékes paralimpiai bajnok atlétát emelték a magasba, hogy a már jól ismert monumentális fáklyát meggyújtsa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 S ez még csak a kezdet. Felemelő, megrázó, örömteli és néha szomorú pillanatokat ígér az előttünk álló bő egy hét, amelynek egy részét az Eurosporton is figyelemmel kísérhetik.

Hétfőn 11 órától élő atlétika közvetítéssel várunk mindenkit  nagyon nagy szeretettel a képernyők elé. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr29651421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

orsoly 2008.09.09. 09:03:58

de jók ezek a képek!!!
süti beállítások módosítása