Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

A valaha volt legjobb...

2008.08.25. 10:37 - RáK

Címkék: kobe lebron férfi kosárlabda

Habár Jacques Rogge beiktatásakor kijelentette, ő nem fogja az aktuális Olimpiát minősíteni a fenti módon - tényleg nem tette, káprázatnak, bámulatosnak annál inkább nevezte - volt egy finálé, amely méltán rászolgált a címben foglaltakra. Aki látta tudja, ez nem fellengzős avagy túlzó cím. A Spanyolország - Amerikai Egyesült Államok férfi kosárlabda döntő kiérdemelte.Photo 1 - Spain's Rudy Fernandez goes for a dunk during the men's basketba... AFP/Getty Images

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy olyan zárómérkőzés volt ez, mely többet éremel annál, minthogy összefoglaló formájában írjunk róla - a ki, mikor, mit és hogyan csinált summázás jegyében. Be kell szerezni a felvételt angol, spanyol, kínai és természetesen magyar - mindkét verziót tiszta szívből ajánlom - kommentárral is.

Mert lehet, hogy ez volt Navarro, Garbajosa és Jimenez utolsó olimpiája, ahogy azt sem tartom elképzelhetetlennek - és talán miattuk többen nézték - hogy LeBron, Wade, Anthony valamint az első  nyári játékokon való részvételét vállaló Kobe sem vállal egy újabb hosszú nyarat a fárasztó NBA szezon után. Az első ugyanis mindig nagyobb motiváció, mint a második, és még a legnagyobbak sem fiatalodnak.

Mert nehezen tudom elképzelni, hogy ilyen tűzijátéknak lehetünk szemtanúi mondjuk 4 év múlva Londonban. Olyanra, ahol 10 pont tényleg nem előny, ahol bármikor érkezhet egy játékos, padról, pályáról, öltözőből, bárhonnan , és újra nyílttá teheti a mérkőzést. Kevesebb mint 5 percet vezetett a világbajnok hispán csapat ebben a párharcban, ettől függetlenül sosem dőlhetett hátra a Team USA-nek szorítók tábora, ahogy a spanyolokért lelkesedő nézők sem legyinthettek: "Ennek is vége, nézzünk valami mást."

Mert a magyar férfi vízilabda-válogatott aranycsatája korábban kezdődött, mintsem ez a mérkőzés befejeződjön, így sokan nem láthatták a végjátékot, azt, ahogy Rudy Fernandez triplájával 2 pontra közelíti meg ellenfelét SPanyolország. No meg azt, hogy Kobe Bryant ekkor előlépjen a szürkeségből és válogatott mezben először - lehet egyből utóljára -  megcsinálja azt, amit a Lakers szurkolói már ezerszer láthattak: 6 minutum alatt termeljen 13 pontot, benne két triplát, és két nagyon fontos duplát. És bizonyítsa, miért ő a kosárlabdázás félistene manapság.

És mert az 1972-es olimpia döntője már nagyon régen volt, amikor még a kosárlabda is nagyon más volt. És csak szívesebben nevez mindenki egy 118-107-es mérkőzést a valaha volt legjobb válogatott csatának, mint egy 51-50-el végződőt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr72631569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EurosportImádó 2008.08.25. 11:20:21

Kristóf mi lesz majd a bloggal ezek után?

RáK 2008.08.25. 11:32:47

Vale, még nem tudjuk. Megy a matek bent a szerkseztőségben is.
Arra a következtetésre jutottunk, ilyen szintű hírözön nme biztos hogy szükséges, rádaásul nem is biztos hogy bírnánk. Elég ramatyul néz ki a szerkesztőség tagjainak többsége két hét után.

Valamit kitalálunk, tudni fogtok róla!

EurosportImádó 2008.08.25. 11:57:38

Ezt elhiszem h ramatyul vagytok:

EurosportImádó 2008.08.25. 11:58:45

azok akorai kelések kegyetlenek lehettek:S
föleg Szabó Gáborra gondolok aki óminden nap hajnalba közvetitett atlétikát,uszást
nameg a többiek is

EurosportImádó 2008.08.25. 12:00:26

Nem is szükséges napi szinten ilyen rengeteg..
2-3 rövid hir a napi dolgokrol meg amit emlitettünk.

rdani · http://eurosport.blog.hu 2008.08.25. 12:27:06

de az már biztosnak tűnik, hogy nem lesz nagyhalála a blognak, vsz kicsit szubjektívebb lesz, mint az olimpia alatt, de remélhetőleg folyamatosan menni fog :)

EurosportImádó 2008.08.25. 13:11:17

látom h már lett is US Open blog
süti beállítások módosítása