Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Beszéljenek a számok

2008.08.24. 15:17 - The korean

Címkék: eredmények

Véget ért a 2008-as Pekingi nyári olimpia, ahol a magyar csapat a sportvezetők által előre tippelttől (6 arany, 6 ezüst, 6 bronz) jócskán elmaradva végül 3 aranyat, 5 ezüstöt és 2 bronzérmet szerzett. Összességében tehát kereken 10 érmet szállítottak a hazai sportolók.

Elég messzire kell visszatekinteni a magyar sport történelmében, hogy ehhez hasonló éremszegény olimpiát találjunk.
Ennél kevesebb medáliát utoljára 1928-ban, az amszterdami játékokon szereztünk (9), ám akkor a mai 28-nak pont a fele, összesen 14 sportág szerepelt a programban. Tegyük azt is hozzá, hogy a '32-es Los angelesi olimpián szintén 14 sportágból 15 érmet (6 arany, 4 ezüst, 5 bronz) sikerült "termelnünk".

A megszerzett aranyérmek tekintetében még távolabbra kell tekintenünk, ha mostanihoz hasonló szerénységű eredményre vágyunk: 1924-ben 2, 1912-ben pedig 3 került hazánkba, azóta csak több jutott a magyar küldöttségnek.  

Hogy mindebből ki milyen tanulságot von le, az magánügy, ám hogy sok mindent le lehet/lehetne, le kéne vonni, az tény.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr59630481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

reni · http://blog.hu/goldmine/hedgehog.php/621407 2008.08.24. 15:50:47

hat az biztos hogy ez nem a magyarok olimpiaja volt. de igy jobban tudtunk orulni az utolso napokban szerzett harom aranyeremnek.volna mit beszelni birokrol,akik ellenunk fujtak,s a politikarol is amit sziven szerint eltiltanek hogy barmi koze is legyen a sporthoz,de inkab a szep dolgokra a kell emlekezni,mert dolgok is ezen az olimpian,es azert buszkek lehetunk a magyarokra, voltak szep eredmenyek is:a vizilabdazok harmadik aranyerme,a kenusk sikerei,csapataink negykoze jutasa es minden magyar aki reszt vett derekasan kuzdott tobkeveseb skerrel.majd legkozelebb,es tob szerencsevel,jobban fog sikerulni.azert szep olimpia volt:)
süti beállítások módosítása