Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Norvég minta

2008.08.23. 13:32 - varferenc

Címkék: női kézilabda norvégia oroszország

Norvégia 34-27-re legyőzte Oroszországot a női kézilabda torna döntőjében, és a sportág történetében először, megszerezte az olimpiai bajnoki címet.Norwegian players admire their gold medals during the awarding ceremony in the women's handball at the Beijing Olympics Saturday Aug. 23, 2008.Norway

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ráadásul veretlenül, végig nagyszerű teljesítménnyel. S amikor kellett, a szerencsével sem álltak hadilábon. A Dél-Korea elleni elődöntő utolsó másodperceiről még sokáig fognak vitázni a kézilabdások, időn tűli volt-e Gro Hammerseng gólja, vagy sem. A norvégok szerint igen, a dél-koreaiak szerint nem, és alighanem igazuk lehet. Televíziós felvételek visszanézésével állítják, hogy Hammerseng időn túli góllal lőtte be Norvégiát a döntőbe. Óvásukat azonban elutasították, fellebezésüket pedig a hírek szerint ők maguk vonták vissza később.

Hogy miért, az talány.

Akárhogy is, Norvégia bekerült a döntőbe, s hogy nem érdemtelenül, azt éppen az elődöntő bizonyította. Annak a csapatnak ugyanis, amelyik így képes játszani és küzdeni, ott a helye.

S ha már ott voltak, legázolták az oroszokat. fantasztikusan kezdtek, a nyolcadik percben már 8-1-re vezettek a világbajnok ellen. Ez olyannyira meghatározó volt, hogy a szemmel láthatóan fáradt (a magyarok elleni elődöntő sokat kivett belőlük) és szétesett orosz csapat a folytatásban is csak statisztált. Az átlövőik csődöt mondtak, Poljenova 10-ből négyet, Poltorockaja 6-ból egyet, Posztnova 11-ből hármat lőtt be.

A norvégoknál Riegelhuth 9, Lybekk 7 gólt lőtt, de a többiek is mindig akkor tudtak hozzátenni valamit a játékhoz, amikor kellett. A második félidőben már 11 gól is volt a különbség a két gárda között, végül az oroszoknak ezt sikerült 7-re lefaragni, de ennek már nem volt jelentősége.

Norvégia a legjobbkor vágott vissza a tavalyi vb döntőben elszenvedett 29-21-es vereségért.

Mintát adtak a világnak, hogyan kell kézilabdázni.

Ami pedig a mieinket illeti, az előzetes célkitűzést, a legjobb hatba kerülést teljesítték a lányok. Az érem - bár mindenki vágyott rá- bravúr lett volna. Athénben ötödik lett a válogatott, most negyedik, soha rosszabb szereplést. Ne feledjük, soha ilyen erős csapatok nem szerepelték még olimpián, és soha nem volt még ilyen magas a színvonal sem.

Azért egy picit bánkódnunk talán nekünk is szabad. Látva az orosz válogatott döntőben mutatott játékát, sajnálhatjuk, hogy nem mi szerepeltünk helyettük. Ezt a norvég válogatottat ugyan aligha vertük volna meg, de talán ilyen csúfos kudarc sem ért volna minket.

Mindegy, ezen már kár keseregni.

Sokkal fontosabb, hogy a játékosok feldolgozzák magukban a  szereplést, a szakemberek pedig hasznosítsák a tapasztalatokat.

Sok sikert kívánunk hozzá. 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr92629114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása