Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Vereség az oroszoktól

2008.08.21. 16:09 - varferenc

Címkék: női kézilabda magyar kézilabda válogatott

Hatalmas csatában, 22-20-ra kikapott a magyar női kézilabda válogatott Oroszországtól, az olimpia elődöntőjében. A mérkőzés elején a magyarok ziccereket és hétmétereseket hagytak ki, és néhányszor a kapufa is az oroszokat segítette. Görbicz Anita ezúttal nem játszott csúcsformában, az átlövései és a büntetői nem sikerültek, az orosz kapus Suslina szemmel láthatóan nagyon jól felkészült belőle - és a többi magyar játékosból is.Hungary's Agnes Hornyak (31) attempts to score against Russia's Elena Dmitrieva (19) in the women's handball semifinals at the Beijing Olympics Thursd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A mieink a védekezésben végig rendkívül nagy elszántsággal harcoltak, próbálták megakadályozni az átlövéseket és a roppant veszélyes beálló, Sipilova megjátszását. Hogy az orosz válogatott csak 22 gólt szerzett a találkozón, azt mutatja, védekezésben jól helytállt a csapat - ha a kipattanókra is jobban figyeltek volna, még eredményesebben törhették volna meg az oroszok támadójátékát.

A támadásban jobban akadozott a mieink játéka. Túl sok ziccer, hétméteres maradt ki, ha ezeknek csak a felét belövik, győznek. Ezt a mérkőzést ugyanis nem az orosz válogatott nyerte meg, hanem a magyar csapat veszítette el.

Persze nyilvánvaló volt, hogy a világbajnok Oroszország ellen csak tökéletes játékkal lehet győzni. A románok ellen ez sikerült, most nem. A csoportmérkőzések során már találkozott Pekingben a két csapat, akkor az oroszok kilenc góllal nyertek. Most nem sok híja volt, hogy a mieink hatalmas bravúrral legyőzzék a világbajnokot.

Russia's Elena Dmitrieva, right, is fouled by Hungary's Gabriella Szucs during their women's handball semifinal match at the Beijing 2008 Olympics in

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A tornán látottak alapján nagyon összesűrűsödött a nemzetközi élmezőny. Bárki képes bárkit legyőzni, de folyamatosan jó teljesítményt csak nagyon kevés csapat tud nyújtani. Ma minden támadásban, vagy védekezésben elkövetett hiba duplán számít.

A magyar csapat a folytatásban a bronzéremért játszhat. Az ellenfél Dél-Korea válogatottja, amely drámai csatában, az utolsó másodpercben kapott góllal veszített Norvégia ellen. Kérdés, hogy a két csalódott csapat közül melyik tudja jobban összeszedni magát erre a találkozóra. Az előjelek nem túl kedvezőek, a csoportmérkőzések során Dél-Korea lejátszotta a pályáról a mieinket, 11 gólos győzelmük sem volt túlzó. A találkozón nem játszhat Vérten Orsolya, aki külső bokaszalag szakadást szenvedett az Oroszország elleni csata során.

A csapat azonban a románok elleni győzelemmel már bebizonyította, hogy képes felállni a padlóról. Ha éremmel akarnak hazatérni, erre lesz szükségük szombaton is.

Reménykedjünk, hogy ezt most is meg tudják oldani a lányok.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr54626250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rdani · http://eurosport.blog.hu 2008.08.21. 16:17:04

1. és szerintem ez a legfontosabb: soha nem lesz még egy ilyen esélye ennek a csapatnak, hogy nagy tornát nyerjen, vagy, hogy akármilyen tornán megverje az orosz csapatot az elkövetkezendő 5-10 évben. Mert az oroszok rosszak voltak.
2. "Görbicz Anita ezúttal nem játszott csúcsformában". Enyhe fogalmazás. Próbálkozott, pocsék lövőszázalékkal, és ez érvényes a hetesekre is.
3. Nem hiszem el, hogy nincs olyan edző, aki meg merné húzni azt, hogy ha Görbicz olyan rossz, mint ma, akkor nem veszi le a pályáról. Érthetetlen. Persze, ő olyan mint mondjuk Ronaldinho, hogy nem csinál semmit egész meccsen, aztán egy villanással eldönti a meccs kimenetelét. De ma azt láttuk, hogy Görbicz próbálkozik, próbálkozik, de nem megy. Amiatt, hogy bekövetkezett az, amit én sem gondoltam volna: borzasztóan kiismerhető volt a játéka.
4. A második félidőben szinte végig a belső hármas adogatott, aztán valaki általában előkészítetlenül ellőtte a labdát, általában nem lett belőle gól. Miközben Kovacsicz élete formájában van, és amikor odakerült a kényszer balszélső Pigniczkihez a labda, ő is belőtte. Bent tömörült az orosz védőfal a belső hármas előtt, mi meg nem játszattuk eleget a szélsőinket.
5. Ha Pálinger nem véd így / az oroszok nem játszanak ennyire rosszul, akkor ez a meccs egy ugyanolyan -10, mint a csoportban. Ezért is fáj a kihagyott lehetőség.

Boscó 2008.08.21. 16:30:13

Előszöris, az első repülővel elküldeni ezt az edzőt Kamcsatkára, és vízumát, papírjait elvenni. Vagy kézilabda pályák közelébe többet nem engedni. Kritikán aluli volt az, ahogyan egyik meccsen sem volt képes együtt élni a csapatával, ássa el magát szégyenében az ilyen... Remélem a magyar kézilabdaszövetség azonnal meneszteni fogja, ahogy hazaértek...

A csapatról, én már évek óta, csak egy valamit hajtogatok, hogy szegény Pálinger, szegény ő... Komolyan mondom, én egyedül csak őt sajnálom. Az, ahogyan kiteszi szívét-lelkét a csapatért, az, ahogyan minden meccsen kifogástalanul véd, az becsülendő dolog. És akkor kap olyan mezőnyjátékosokat, akiktől az ifisták jobban dobnak, és többször kapuba találnak?! Kiejtjük a labdát a kezünkből kettős emberelőnyben, majd kiélezett helyzetben a végén megint kiejtjük... A hetesekkel nem tudunk mit kezdeni. Az átlövéseink, ugyan, ez egy mondatot sem érdemel meg, mert azok nem is voltak.

Nincs a csapatban egy olyan ember sem, aki összefogná a csapatot, az edző sz@rik az egészre...

EZ NEM CSAPAT ÉS NEM ÉRDEMLI MEG, HOGY A MAGYAR CÍMERES MEZBEN JÁTSZON!

Nekem ez a véleményem...

EurosportImádó 2008.08.21. 16:36:54

Nekem is az a véleményem mint az elöttem levö 2 hozzászolonak! Ezek a kézilabdás csajok nem érdemelték meg h 4 közé jussanak egyáltalán! Szánalmas volt a játék amit elöadtak!
És én azon a véleményen vagyok hogy mint kézilabdába mint vizilabdába csak a srácok tudnak eredményt elérni és csak bennük lehet bizni! Meg ugy általánosan minden sportba is...
Kár h nincsenek kinn a kézis srácok. De azért vizilabdába bizok benne h nyerünk!

EurosportImádó 2008.08.21. 16:38:58

Ja és Dék Korea a bronzmeccsen??
Tipp: -10 -zel kikapunk;)

Boscó 2008.08.21. 16:41:11

Koreai lányok alázni fognak. Nagyon tetszik a játékuk. Gyorsak, ügyesek, technikásak, precízek...

Baló György 2008.08.21. 17:18:43

Görbicz káprázatos volt...na nem baj úgy is az lesz megint amit ő akar: Konkoly

s.o.s · http://www.freemail.hu 2008.08.21. 17:33:40

en mindig azon a velemenyen voltam,hogy ki kell tartani mellettuk,meg ha veszitenek is.de meddig?az utobbi idoben hany meccset is nyertek meg??
az biztos h ijen esejunk tobbet nem nagyon lesz.pedig tehetsegesek,csak keptelenek csapatban jatszani.s lehet h egy ojan edzo mint az oroszoke jobbat tenne a csapatnak.jo volna ha a CSAPATtol vegre ojan teljesitmenyt latnank mint a szurkoloktol vagy palingertol.a koreai meccs....ha osszeszedik magukat a lanyok,csodakra kepesek.csak ez eleg ritkan esik meg manapsag,es foleg ha ijen "lelkesedessel" jatszanak mint pl ma...de azert meg remenykedek.

s.o.s · http://www.freemail.hu 2008.08.21. 17:37:26

u.i.azert volt egy par durva beszolas.azert szerintem tovabbra is magyarok,es z nagyon mely hullamvolgy de azert hatha kilabalnak.es ne felejtsuk el h nyerni is szoktak...

gykata 2008.08.21. 17:42:12

Kedves drága jó EurosportImádó!

Értem én, hogy neki vagy keseredve, de azért ezt az egész női nem nevében kikérném magamnak. Köszönöm. :-) Meg azért mintha az élet árnyalná is kicsit ezt a kérdést...

Egyébként azon gondolkodtam, hogy ha egy nő - hivatkozván arra, hogy ő nő - hasonlóan hullámzó teljesítméányt nyújtana a munkahelyén, mit szólnának hozzá a főnökei meg a munkatársai. Persze, ez itt élsport, és mindenkinek vannak jó napjai meg rosszak, de más női csapatoknál miért van ez mégis máskép...?

gykata 2008.08.21. 17:44:40

másképP (Bocs!)

rdani · http://eurosport.blog.hu 2008.08.21. 18:03:51

gykata: bocs, de egyetértek EI-val, a női csapatok teljesen kiszámíthatatlanok. Boscó: azért játszanak ők ebben a mezben, mert ők a legjobbak. És ez már elég sok edző alatt így volt, 2-3 játékos változott Kiss Szilárd óta. Igazából most már kicsit nyugodtabban, tényleg csak sajnálni tudom őket, hogy kihagyták életük lehetőségét.

déjé 2008.08.21. 18:11:18

Nekem meg pont az az érzésem, hogy a csajok tudnak majd Dél-Korea ellen győzni, persze nem tudom, mire alapozom, talán arra a hullámzásra, ami megfigyelhető.
Azzal egyetértek, hogy ma a Görbiczet le kellett volna hozni, enervált volt, ez rá a legenyhébb kifejezés. Az előző meccsen bebizonyosodott, hogy nélküle is él a csapat, sőt. Egyébként Görbicznek sokszor az is elég, ha 5-6 percet ül a kispadon, utána újra csodákra képes.
Pálinger klasszis kapus, de van egy sanda gyanúm, miszerint azért a túráshoz és fúráshoz ő is nagyon ért.
A védekezés ma nagyon jó volt, az is mutatta, hogy az oroszok a második félidő elején több, mint 7 percig nem voltak képesek gólt lőni. Lehet, hogy tovább is, de utána már nem figyeltem ezt a szempontot.
Viszont tényleg bosszantó módon képtelenek voltak a magyar lányok kihasználni az emberelőnyös helyzeteket és ziccerből sem voltak sokszor eredményesek. A büntetőket meg egész egyszerűen nem értem.
Ma ez az orosz csapat verhető lett volna, nekik is.

Detti 2008.08.21. 18:12:44

na, azért ha nem is játszottak szépen és nem nyerték meg a mérkőzést, akkor sem lenne szabad róluk igy beszélni!ha nekünk igy fáj a veszteség, akkor nekik mennyire fáj?
igen,igen "Magyarországon csak a bajnoknak van hitele"

rika9213 2008.08.21. 18:14:34

az olyanok akiknek ennyire nem tetszik ahogyan a lanyok játszottak azok ne nézzék meg, és utána ne írjanak ilyen kommentárt, mert a férfi kézilabdásoknak még az az esélye sincs meg hogy egy világversenyen az első négybe kerüljön, az olimpiára meg ki se tudnak jutni! A lányok nem jól játszottak de nem érdemlik meg, hogy így beszéljetek róluk! aki ennyire nem becsüli ezt az eredmény, hogy az első négybe kerültek azok ássák el magukat!

szégyenletre méltó, hogy akkor amikor a legjobban a lányok mellett kéne állni akkor bíráljátok őket a legjobban.
kíváncsi lennék ha egyszer kijut a férfi kézilabda csapat az olimpiára, tud-e egyetlenegy meccset is nyerni?

gykata 2008.08.21. 18:14:42

rdani: "Meg ugy általánosan minden sportba is..." ???? EI ezt írta ugyanis. Ezt, bocs, de ÍGY nem írom alá! Tudjátok, ki úszott volna nektek Egerszegi helyében! :-P Örömködjetek csak a hisztis pasik eredményeinek! :-)))

Nem kétlem, hogy egy csapat nő együtt nagy kockázat. Bárhol az, nemcsak a sportban. Érdekes módon a koreaiak meg a norvégok valahogy megoldják. Oké, Koreát ne emlegessük, mert mégiscsak keleti, kollektivista társadalom eredendően, mások a szabályok. De akkora kilengéseget, mint nálunk, pl. a norvégoknál valahogy mégsem lehet észrevenni.

rika9213 2008.08.21. 18:17:22

iu: nagy egyetértés Dettivel

gykata 2008.08.21. 18:24:31

EI:"És én azon a véleményen vagyok hogy mint kézilabdába mint vizilabdába csak a srácok tudnak eredményt elérni és csak bennük lehet bizni! Meg ugy általánosan minden sportba is..."

Azért azokat a fejeket és kommenteket érdemes lenne visszapörgetni, amikett a férfi vízilabdázók vágtak, kaptak Atlanta után... vagy a budapest EB után, amikor a csajok meg nyertek. Csak TÚLONTÚL ne általánosítsunk, ha kérhetem. :-) Azt készséggel elismerem, hogy a női csapatok mindig rázósabbak.

Mindezektől meg teljesen független dolog az, hogy az olimpia előtt vszínűleg látatlanban is elégedettek lettünk volna egy negyedik hellyel ami a kézis csajokat illeti. És megint más, hogy teljesen érthetően háborgunk - bármely helyért is játszanak éppen - ha linkeskednek és képpességeiket messze-messze alulmúlják.
Persze: nekik fáj ez a legjobban, viszont ők tehetnek ellene.

déjé 2008.08.21. 18:24:42

Kedves Boscó!

Én azért kicsit óvatosabb lennék a helyedben, mielőtt a szövetségi kapitány fejét vennéd. Pont ma érvényesült az ő elképzelése a védekezésben pl., ami azért nem mondható rossznak,sőt. Érdekes, ha a kézis lányok hajlandóak megoldani, amit ő eléjük vezet, akkor bizony, eredményesek.
Az is az ő elképzelése volt, amikor az előző meccsenkivette a Görbiczet a játékból, emlékszel, milyen jó képet mutatott a csapat?

Egyáltalán nem szarik az egészre, nagyon is együtt él a játékkal, vagy azt szeretnéd, hogy olyan elmeháborodott módon viselkedjen, mint az orosz csákó? Szerintem nem kéne. Azon sem ártana elgondolkodni, hogy hány év alatt és hány szövetségi kapitány mondott le vagy hányat menesztettek. Kicsit sem gyanús?

s.o.s · http://www.freemail.hu 2008.08.21. 18:28:07

egyebkent ha mar igy leirtak egyesek a csapatot,attol fuggetlenul hogy lanyok- e vagy nem ,mert hujeseg erre fogni,meg csak azt szeretnem mondani,hogy amikor a romanok elvesztettek a magyarok elleni meccset lattam egy hatalmas roman zaszlot a meccs utan:voi sunteti fetele noastre aure vagyis ti vagytok a mi arany lanyaink.igy biztattak a vesztes csapatokat.s akkor nezzuk meg h mi magyarok hogy biztatjuk oket,mikor pedig az is nagy teljesitmeny hogy bejuttak a legjobb negybe.es en tovabbra is fogok nekik szurkolni.nem csak azoknak szoktam akik epp nyernek.

Detti 2008.08.21. 18:30:29

köszönöm!
azon meg ne nyissunk már vitát, ha nők meg a férfiak!teljesen más!valaki ebben jobb vki abban!a férfiak ki sem jutottak!
másrészt, ma az ausztrál-magyar női meccs eléggé, hogy is mondjam igazságtalan volt!bár lehet ez csak az én meglátásom!2szer 2tős emberhátrány:Spff

gykata 2008.08.21. 18:31:36

Szerintem nem arról van szó, hogy ne szurkolnánk nekik. :-) Csak szeretnénk érteni.

gykata 2008.08.21. 18:34:15

Kicsit pankrátor-természetűek ezek az ausztrálok, nem? :-( Azért lőhettünk volna egy-két gólt az utolsó negyed második felében. Nem kicsit segített volna.

Detti 2008.08.21. 18:38:12

hát szerintem egy nagy poén volt, mikor minket olyan kis hülyeségekért kiállitottak!bezzeg amikor az ausztrál szándékosan pofonvágta a magyart...ohh az nem baj!na ennyit erről!lehet h nem ez a mi olimpiánk!de azt is meg lehet figyelni, ahol tudnak ellenünk fújnak!

gykata 2008.08.21. 18:40:29

Detti! Túléljük. :-)

Baló György 2008.08.21. 18:40:47

Azért a férfiaknak is kevésen múlott a 4-be jutás. Csak az volt a baj, hogy ők is az olimpiát nézték és az egyik meccsen kiengedtek.. A férfiaknál a verseny is nagyobb, de szerintem simán vannak olyan szinten, mint a lányok. Montenegróban vagy hol nagyot játszottak múltkor.

Baló György 2008.08.21. 18:42:03

de sajnos nekik is egy agyalágyult az edzőjük

déjé 2008.08.21. 18:46:58

Annyira abba kéne hagyni ezt a nyavalygást, hogy a magyart mindenhol csak ütik és verik, üldözik stb. Komolyan mondom, kezd már kollektívvá válni ez a paranoia. Nagyon unalmas. A magyar sportoló az nem hibázik, nincs rossz formája, attól elveszik az érmet, a jó teljesítmény lehetőségét. Nem nevetséges ez egy kissé?
A két drága sztárnak be kellett volna verni azokat az 5 métereseket és nem elkapkodva odaadni az ausztrál kapusnak a kezébe a labdát.

Azt meg sajnos tudomásul kell venni, hogy amíg az a vén olasz kecske a FINA elnöke, addig a magyar vízilabdázókat nem fogják a keblükre ölelni. De ez van évek óta, ezzel együtt kéne tudni élni már végre. Ha bedobják a gólokat, nincs az a bíró, aki elfújná a magyarok meccsét.

Detti 2008.08.21. 18:48:18

hagyjuk...

gykata 2008.08.21. 18:54:56

Kemény Dénes az agyalágyult?

gykata 2008.08.21. 18:56:05

Ki az agyalágyult? :-) Elvesztettem a fonalat. :-))

Detti 2008.08.21. 18:57:13

hát már én is...

Detti 2008.08.21. 18:57:56

de úgy látom valaki nagyon okos!és osztja az észt!

gykata 2008.08.21. 19:08:06

Mert ha rá gondolsz, nem tudom, merre jártál az elmúlt 12 évben. :-))) Ráadásul nem emlékszem, hogy kiestek volna a négyből... szval mindenképpen érzek valami zavart, már ha meg nem haragszol érte.

Baló György 2008.08.21. 21:00:34

ha nem vettétek volna észre kézilabdáról van szó. értelemszerűen skaliczkyre gondoltam... és az idei férfi kézilabda európa bajnokságra

Baló György 2008.08.21. 21:04:11

...gondoltam, amit eltaktikázott a bajszos

Detti 2008.08.21. 21:22:36

ha már itt tartunk, észrevettük!de ezidáig az európa bajnokság se jött szóba!azt is ki kellene fejteni!

laci 2008.08.21. 21:28:11

1. Lehet hiányérzetünk, mert tényleg meg lehetett volna ez a mai meccs. Két gyenge napot kifogó csapat nagyon gyenge színvonalú mérkőzése volt ez. Az oroszok azért jutottak tovább, mert ilyen helyzetben (ha nem megy a játék) is tudnak gólt lőni, mert vannak átlövőik. Felmennek, felugranak, tüzelnek. Néhány úgyis beakad. Átlagban +10 centi és +15 kg előnyük van. Ezt nagyon nehéz ellensúlyozni játékkal.
2. Reálisan nézve a csapatok erőviszonyait, jó teljesítmény a négy közé kerülés. Nekünk 4-5 világszintű játékosunk van, míg a románoknak, oroszoknak, koreaiaknak, norvégoknak (de még a németeknek és franciáknak is) 8-10. Ha ebből a 4-5 játékosból nem megy mindenkinek fantasztikusan a játék, nem nyerhetünk. Vértent sem tudtuk ma pótolni. (Mielőbbi jobbulást neki!)
3. Nekem pontosan ez a meccs bizonyította, hogy Hajdu nem rossz edző. Egy sokkal erősebb csapat ellen bátran belenyúlt a meccsbe (nyitott védekezés a második félidőben). Ilyet Némethtől és Mocsaitól nem nagyon lehetett látni. De pl. két jobbszélsőt is játszatott egyszerre, Görbiczet is leküldte a balszélre. Legalább megpróbáltuk. Bár Görbiczet szerintem is levehette volna a pályáról legalább 5-6 percre. De ezzel a kerettel többet nem lehett kihozni.
4. Összességében küzdöttek, hajtottak a lányok, és szerintem ez a lényeg. Engem az ilyen vereségek nem tudnak kiborítani. Persze rossz nézni a kimaradt heteseket meg a kiejtett labdákat, de ilyen a sport.
5. A harmadik helyért szorítsunk, az is szépen csillogna!!!

gykata 2008.08.21. 22:06:31

Baló György: jóvanna! :-) Előtte éppenséggel a vízilabdáról volt szó, és annyimindenki volt már ebben az országban agyalágyult az elmúlt pár napban, hogy már igazán semmin se csodálkoznék. Nagy hirtelenséggel nem gondoltam az EB négybe jutásra a fentiekből...

Baló György 2008.08.21. 22:08:18

Mit fejtsek azon ki. A csoport legkönnyebb meccsét buktuk el mert már a következő meccsel foglalkoztunk és az olimpia lebegett a szemünk előtt, holott a továbbjutáshoz mindkét meccset hozni kellett volna az olimpiához meg csak egyet ha jól emlékszem. Úgy lettünk nyolcadikak, hogy az első körben minden nagyágyút levertünk szinte. De a félvállról vett meccs után az összeset buktuk

Baló György 2008.08.21. 22:09:43

szóval a lényeg: nem ügyetlenek a férfi kézilabdások egyáltalán. lásd fotex kek győzelem magyarok vezérletével. csak nekik is kéne egy normális szaki

EurosportImádó 2008.08.21. 23:15:07

Nekem mindehhez a regényhez amit irtatok az a rövidke véleményem hogy a mai világban már nagyon kevés ember elégszik meg azzal hogy a csapat a nagyedik helyen végez és nem szerez érmet! Én is ezen a véleményen vagyok! És ha már negyedik egy csapat és nem szerez érmet akkor már akár lehetne nyolcadik is ugyse kap semmit. A másik meg ki fog már 10 év mulva emlékezni arra h 4.lett a nöi kézilabda válogatott SZAR játékkal ráadásul....
Még gykata irásához annyit hozátennék hogy én nem a férfi-nő közti különbséget vitattam hanem hogy mindkét nem az adott sportágában mennyire nyujt kiegyenlitett teljesitményt,és melyikre mennyire lehet számitani.
Igaza van Baló GYörgy-nek:"Kisminkelt pofa helyett kézilabdázni kéne!"

gykata 2008.08.21. 23:47:54

EI!

Én sem a "férfi-nő közti különbséget vitattam". Van különbség. Ez tény. Számos szempontú...

Azt írtad, hogy a csapatsporokban ÉS általában minden sportágban csak a férfiakban lehet bízni, és "csak a srácok tudnak eredményt elérni". Szerintem ez ÍGY - már bocs - butaság. Vagy nem fogalmaztál elég pontosan. Erre reagáltam. De hagyjuk a témát, készséggel mindent elhiszek! Tényleg. Nem ez a lényeg.

gykata 2008.08.21. 23:52:00

Jut eszembe! Te, EI! Tudsz te olyan jól sminkelni, mint amilyen szarul ők kézilabdáznak? :-)))) (Nehogy komolyan vedd, csak viccelek.)

déjé 2008.08.22. 08:24:23

Igazából Baló olvtárs világított rá a lényegre. Sajnos a csapatsportágakban jellemző a magyar sportolókra (de lehet, hogy mindenfélében?), hogy soha nem a következő feladatra koncenrtálnak, hanem a végső nagy (esetleg teljesen irreálisan felvetett) célra. Pedig az oda vezető út csakis a mindig éppen aktuális meccs megnyerésén keresztül vezet. Nem lehet azon sopánkodni, hogy mi lesz az aranyéremmel, ha még a csoportmérkőzéseknél tartanak. Nem az a feladat. Aztán jön a számolgatás, hogy "ha így, meg ha úgy...". És valahogy sose lesz így vagy úgy, hanem teljesen másképpen, valahogy sosem kedvezően.

Kedves E.I.!

Gondolkodj el azon, hogy mondjuk, a 4. vagy csak országos szinten abban, amit nap mint nap csinálsz, amit dolgozol és mindennap energiát fektetsz bele. Utánad következik a többi, mondjuk, 228 000. Ugyan lehet, hogy a kutya sem tartja nyilván ezt rajtad kívül, de nem melengetné a szívedet ez a fajta siker?

És abban egyezzünk már meg, hogy nem játszottak szarul. Nem mondom, hogy nagyon jól, de szarul semmiképp.

Detti 2008.08.22. 08:48:27

már nem azért de én évek múlva is emlékeznék a 4. helyre!azt meg senki ne jelentse már ki, hgy szarul játszottak!úgy látom nagyon hozzáértő, fő fő okosok vannak itt!
ne mi döntsük már el, hogy hogy játszottak!
az is szép, hogy idáig eljutottak!nah mind1!

EurosportImádó 2008.08.22. 09:01:51

Az Olimpia elött már lehetett tudna hogy csak Cseh LAciban,A férfi vizilabda válogatottban,meg a kajak kenusokban lehet bizni h érmet szereznek.
Hát a többi csapathoz képest szarul játszottak..
kivéve románokl

EurosportImádó 2008.08.22. 09:04:38

Meg én nekem nem a magyarok miatt marad emlékezetes az olimpia hanem Phelps miatt,Bolt miatt. Önekik drukkoltam is igazi sportemberek...
Amugy meg meg is értem hogy piszkálják a magyar "nagy kutyák" a sportoloinkat. Rengeteg pénzt fektetnek bele h ideáig eljussanak erre meg szánalom amit müvelnek...
Pl Szávay.....

EurosportImádó 2008.08.22. 09:06:29

Nameg nem csak ö hanem a többiek is..

rdani · http://eurosport.blog.hu 2008.08.22. 10:32:01

gykata: csapatsportokra gondoltam, amikor a nők megbízhatatlanságára gondoltam.
rika: elég rövid a memóriád, mert csak négy évre kellene visszamenni, amikor a férfi csapat 4. lett Athénban. És ott azért nagyobb eredmény 4-ben lenni, mert jóval sűrűbb az első tíz, de főleg az első 6. Egyébként pedig gondolom az is elkerülte a figyelmedet, hogy 5 olyan meccs volt (nem csak magyar), ahol max 2 gólon múlott az, hogy kijussunk az olimpiai selejtezőtornára, kezdve a 2007-es vb-től, ahol egy utolsó másodperces góllal kaptunk ki az oroszoktól, és maradtunk le ezzel az olimpia lehetőségéről. Mi 9-ek lettünk, az izlandiak 8-ok, most pedig ők játszanak a döntőért, te pedig közlöd hogy a férfiak "soha nem jutnak ki az olimpiára".

Detti 2008.08.22. 11:02:25

EI!
szerintem nem kellene ilyeneket irogatni!
egyrészt hol fektetnek bele sok pénzt??az angoloknál a kajakkenu kötségvetése nagyobb mint az egész magyar csapaté!szal...
nem tudhatod, hogy ők ezért mennyit tesznek!mekkora kudarc a magyar sportolóknak ez!te meg ilyen felelőtlen kijelentéseket teszel!

EurosportImádó 2008.08.22. 12:36:33

Az a lényeg h a kenusok meg a vizilabdások jók a többik meg nem ennyi.
Te aztán 17 évesen sokat tudhatsz a költségvetésröl:)

Detti 2008.08.22. 12:38:01

boccs, de 16!
és képzeld minidg figyelem az eseményeket!és ezt nem magam találtam ki!
te meg aztán tényleg sokat tudhatsz!

gykata 2008.08.22. 18:05:03

EI! Egy hete mégt nem tudtad tisztelni Phelpset vagy mi volt... Mi ez a damaszkuszi fordulat?

Annyi pénz biztosan nem lesz nálunk központilag sportra, mint a briteknél, bár kíváncsian várom a jelentkezőket, akik szívesen fizetnek több adót a jó ügy érdekében. Vagy el lehet dönteni, honnan máshonnan vonják el a pénzt az élsport javára, ez még lehet megoldás. Kultúra? Tudomány? Oktatás? Mentők, rendőrök, tűzoltók...? Meg azért előtte én még arra is kíváncsi lennék, mi lesz azzal a pénzzel pontosan, ami jut nekik. Természetesen NEM azt mondom, hogy rosszindulatúan bánnak vele, csak azt, hogy talán nem minden történik egészen ésszerűen. De - hál Istennek - ez nem az én dolgom.

Biztosan vannak dolgok, amik a pénzen múlnak, de egy sor dolog nem. Ha több pénz van, akkor Balogh nem esik le a lóról? A kis Virdzsini nem pancserkodja szét a tőröző lányok csapatát? Phelps kificamítja a vállát és visszalép...? Kína visszaretten? Több ok van, ne csináljunk már struccpolitikát! :-)

EurosportImádó 2008.08.22. 18:44:58

Eleinte lehet h nem kedveltem Phelpset,talán azért mert Laci nem mtudott vele mit kezdeni. De aztán megkedveltem. Élvezzük még ki az olimpia 2 napját! Aztán meg jön a US Open::p
süti beállítások módosítása