Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Új NOB tagok a sportolók közül

2008.08.21. 20:48 - VÁTA

Címkék: érdekességek nob alekszander popov

Immár a negyedik olyan nyári olimpiánál járunk, ahol a sportolók maguk közül választhatnak olyanokat, akik majd a következő 4 éves periódusban a sportolók érdekeit képviselik a Nemzetközi Olimpiai Bizottságban. Az olimpiai falut ilyenkor kiplakátolják a jelölt sportolók képeivel, a falu lakói (a sportolók) pedig szavazhatnak arról, ki legyen a jelöltek közül a befutó. Az idei olimpián négy sportoló kapott bizalmat a többiektől: a koreai taekwondos Moon Dae-Sung (3220 szavazat), az orosz úszó Alekszander Popov (1903 szavazat), a német vívó Claudia Bokel (1836 voks) és a kubai röplabdázó, Ruiz-Luaces Yumilka (1571 voks).

Korábban háromszor volt magyar jelölt is volt a NOB-tagságra (1996-Szabó Bence, 2000- Kiss Balázs, 2004-Csollány Szilveszter), de sajnos egyiküket sem választották be végül a falu lakói a NOB tagok közé. A sportolókat képviselő új NOB tagokat majd a pekingi olimpia vasárnapi hivatalos záróünnepségén mutatják be. Athénban a sportolóknak csak az 54,5 százaléka szavazott, most viszont ez az arány 71,6% volt, vagyis összesen 7830-an adták le szavazatukat. A szavazásra az adott ország olimpiai bizottsága adhatott le jelöléseket, a jelölés feltétele pedig az volt, hogy az adott sportoló 18 évnél idősebb legyen, Athénban és/vagy Pekingben versenyezzen az olimpián és korábban ne legyen érintve doppingügyben.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr15626663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása