Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Francia arannyal értek véget a vívó versenyek

2008.08.17. 15:03 - Mpanna

Címkék: kard csapat

A férfi kardozók csapatversenyével véget értek a küzdelmek a vívóteremben. A legjobb négy közé ugyanazok a csapatok jutottak, mint Athénban, csak a sorrend változott, a bajnokot leszámítva. Mondanám, hogy megvédték a franciák a címüket, de egy személytől eltekintve egy teljesen új csapatról van szó, így sokkal helytállóbb a "megint nyertek". A döntőbe ellenfélként várhatták az oroszokat, vagy a magyarokat, de meglepetésre az amerikaiakat kapták. Smart négy évvel ezelőtt egyéniben és csapatban is negyedik lett, Pekingből mindenképpen érmet akart. Ehhez Nemcsik Zsoltot 9-4-re verte a négy közé jutásért, a nagy Stanislav Pozdniakovot pedig 10-4-re. Az aranyhoz már viszont nem sok közük volt az amerikaiaknak, a döntőben nagyon sima győzelmet aratott a Pillet-Lopez-Sanson trió.

A bronzmeccs fergeteges kard parádét hozott. Többszörös világbajnokok, olimpiai bajnokok és érmesek álltak fel egymás ellen. Szépen sorban haladva, a sportág egyik legmeghatározóbb alakja, korunk egyik legnagyobb kardozója, Stanislav Pozdniakov, 4-szeres olimpiai bajnok, 10-szeres világbajnok. Az egykori világranglista vezető, kétszeres világbajnok, olimpiai bronzérmes Alexey Yakimenko, és a hozzájuk képest újoncnak számító Nikolay Kovalev. Az olaszoknál Athén olimpiai bajnoka, a háromszoros világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok Aldo Montano. Mellette két rutinos, az olimpiai ezüst- és bronzérmes, kétszeres világbajnok Luigi Tarantino, aki az elmúlt tizenkét évben ötször jutott be a világbajnokságokon a legjobb négy közé, és Giampiero Pastore, aki tagja volt az athéni ezüst csapatnak és már 93-ban második lett a világbajnokságon.

Lenyűgöző eredmény lista, amit ezek a vívók az elmúlt évtizedben összegyűjtöttek. A kisdöntő drámaiságát tovább fokozta, hogy hatuk közül négyen most vívtak utoljára. Végig fej-fej mellett haladtak, egy teljesen kiegyenlített küzdelemben, ahol az ember nem győzte kapkodni a fejét a szebbnél szebb találatok után. Végül 45-44-re nyertek az olaszok, és Montano jobban ünnepelte ezt a csapat bronzérmét, mint négy évvel ezelőtt az egyéni aranyat.

1. Franciaország (Julien Pillet, Boris Sanson, Nicolas Lopez)

2. Egyesült Államok (Tim Morehouse, Keeth Smart, James Williams, Jason Rogers)

3. Olaszország (Luigi Tarantino, Aldo Montano, Giampiero Pastore, Diego Occhiuzzi)

.

7. Magyarország (Nemcsik Zsolt, Decsi Tamás, Szilágyi Áron, Lontay Balázs)

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr80619846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása