Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Lesz riposte?!

2008.08.16. 19:15 - Mpanna

Címkék: vívás

A világbajnok férfi kardozóink az elődöntőbe jutásért az amerikaiakkal vívnak holnap fél 4-kor. Igaz, hogy ott van a csapatban Smart, de  normális esetben ezen a találkozón nem kell izgulnunk még. Aztán viszont vagy a sikertelen egyéni szereplés után farkas éhes oroszok jönnek Pozdniakov vezérletével, vagy azok a kínaiak, akiket az egyéniig nem nagyon ismertünk, azóta viszont már tudjuk, hogy nincsenek gondjaik a kardvívással sem. A döntőhöz egy kisebb csoda és bravúr kell, de leginkább fegyelmezett vívás. Ha "csak" a bronzért vívhatnak majd Nemcsikék, akkor is legalább elmondhatják: ők nem saját magukat ejtették ki, hanem tényleg egy jobb csapattól kaptak ki.

Mert első nap Nagy Orsolya kikapott a világbajnok, későbbi bronzérmes Wardtól, az rendben van. Másnap Kulcsár Krisztián és Imre Géza ugyan nem jutottak nyolcba, de Boczkó Gábor négyben volt, így azért valami csak stimmelt. Az, hogy utána nem jutott be a döntőbe nem vészes, hiszen Jeannet-tól bármikor ki lehet kapni, a bronzmeccsen pedig pechje volt. A következő nap Mohamed Aidanak rossz napja volt, Varga Gabi ellenfele túl kicsi volt, Knapek pedig belebotlott minden idők legeredményesebb vívónőjébe. A férfi kardozók egy ágon is voltak, Nemcsik bal lábbal kellt fel, van ilyen. Utolsó egyéni számban Szász Emese élete első olimpiáján nem jutott a nyolcba, majd ott lesz Londonban.

A fentiekkel nincs is semmi baj, vagyis nem az a baj, hogy senki sem szerzett érmet, és idő előtt kikapott, a gond az, hogy HOGYAN kaptak ki! De hát nem baj, hiszen még nem volt vége!

Nagy Orsolya és a két párbajtőröző lány számára igen, mert előbbinél a csapat ki se jutott, utóbbiaknál viszont nem rendeztek csapatversenyt.

Majd a csapaton! Majd a csapaton? A birkózók, cselgáncsozók, boxolók mit nem adnának ezért a mondatért! De mi történt az egyéniben? Valóban nem tenném fel ezt a kérdést, ha a "majd a csapaton" bejött volna, de hát rossz volt nézni, ami eddig történt. Mert nem az a baj, hogy egyéniben kikaptak, tisztelet a kivételnek, az sem baj, hogy a férfi párbajtőr csapat 5. lett, a női tőr meg 4. A gond az, hogy HOGYAN érték el ezeket a helyezéseket!

És ezen már az sem segít, ha holnap a férfi kardozók nyernek...

A rend kedvéért: Mincza Ildikó emberfelettit teljesített, vesztett helyzetben is nagyot vívott, fel is állt a dobogóra!

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr89618946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VÁTA 2008.08.16. 21:26:14

Sajnos az a baj, hogy csupa rossz hír jött a vívókról az utóbbi időben. És itt nem elsősorban az eredményekre gondolok, hanem a csapat körüli hangulatra. Kezdődött az Ujlaky Virginie körüli fegyelmi üggyel, aztán Kovács Iván a csapat hangulatát kritizáló megjegyzésével. A kardozóktól nem jött semmi rossz hír, legalábbis egyelőre. Akár ez még jó előjel is lehet a holnapi verseny előt...
Bizakodjunk, egyszer nekünk is kijöhet a lépés. Annyit vártunk már rá...

Mpanna 2008.08.17. 03:41:07

hát sajnos komolyan megkérdőjeleződött, hogy miért a Szilágyi indulhatott egyéniben a Lontay helyett, és sajnos nem érkezett rá elfogadható magyarázat, szóval sértődés volt itt is...

gykata 2008.08.17. 05:56:21

Ennyi primadonnát! :-(

EurosportImádó 2008.08.17. 05:57:33

Szia kata látom te is fenn vagy!
süti beállítások módosítása