Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Egy spanyol volt a legpontosabb

2008.08.16. 14:35 - The korean

Címkék: kerékpár pályakerékpár

A pályakerékpáros pontverseny döntőjében a spanyol Joan Llaneras érte el a legjobb eredményt, megelőzve a német Roger Klugét és a brit Chris Newtont. A Sydneyben győztes, Athénben pedig második kerékpáros a 9. hajrában szerzett először pontot, összegyűjtött két első, két harmadik és egy negyedik helyet, illetve kétszer is sikerült körelőnybe kerülnie, amiért 40 pontot kaszált, összességében pedig 60 egységgel nyert.

Kluge, akinek nem a pontverseny, hanem a madison és a scratch a legerősebb száma, szintén kétszer körözte le a mezőnyt, ám ő kettővel kevesebb pontot szerzett a sprinteknél, és így ezüstérmes lett. A mindössze 22 éves német életében először járt olimpián, és rögtön dobogóra állhatott.

Newton ellenben már a harmadik olimpiáján szerepelt, és harmadik érmét is szerezte, 2000-ben bronzot, 2004-ben ezüstöt akasztottak a nyakába, mindkétszer a csapat üldözésesben. Athénban a pontversenyben is rajthoz állt, ám idő előtt szállt ki a futamból. Ő volt egyébként a harmadik olyan bringás, aki kétszer is kört adott a mezőnynek.

A címvédő Mikhajil Ignyatyev csak 17., a világbajnok fehérorosz Vaszilij Kirijenka 4., a Sydneyben ezüstérmes Milton Ariel Wynants a 16., a 2006-os világelső Peter Schep a 20. helyen zárt.

A pontversenyben 160 kört, azaz 40 km-t tettek meg, 10 körönként pedig rendeztek egy gyorsasági hajrát, ahol az első 5, a második 3, a harmadik 2, a negyedik pedig 1 pontot kapott. Továbbá 20 pont járt annak, aki kört adott a mezőnynek.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr87618630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rdani · http://eurosport.blog.hu 2008.08.16. 14:42:25

az első katalán arany az olimpián!!! :)
süti beállítások módosítása