Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Túl a csoportkörön

2008.08.15. 15:24 - The korean

Címkék: vizilabda napi eredmény női vízilabda

Ma lejátszották az olimpiai női vízilabdatorna csoportkörének utolsó mérkőzéseit, megvannak tehát a továbbjutóink. Korábban a magyar-görög és a holland-ausztrál találkozóról már beszámoltunk, nézzük most az A csoport eredményeit.

A világbajnok amerikaiak a magyarokkal azonos eredményt értek el, korábban legyőzték Kínát, majd döntetleneztek az olaszokkal, ma pedig 12-7-re megverték a vb bronzérmes oroszokat.
 
Szintén két győzelem, egy döntetlennel zártak az olaszok is, akik az utolsó fordulóban meglepően szoros 10-9-es meccset játszottak a házigazdákkal. Így tehát köztük és az USA között a csoportharmadik Kína ellen elért eredmény volt hivatott dönteni (mivel egymással döntetleneztek). Csakhogy mindkét válogatott egy góllal győzte le a házigazdákat, így végül a Kína ellen elért több találatuknak (12-11) köszönhetően az amerikaiak végeztek az élen, és lettek egyből elődöntősök.
 
Mindenképp említést érdemel, hogy a vízilabda nagyhatalomnak nagy jóindulattal sem nevezhető Kína legyőzte az oroszokat, és a másik két csapattól is minimális különbséggel kaptak ki, és így ott vannak a negyeddöntőben.
 
Csalódást jelentett viszont a négy éve ezüstérmes görögök szereplése, még akkor is, ha tudjuk, Athénben a hazai pálya sokat lökött rajtuk. A másik búcsúzó a melbourne-i vb bronzérmese, és az idei világliga győztese, Oroszország lett, ami szintén váratlannak nevezhető.
 
A negyeddöntők párosításai:
 
A: Kína - Ausztrália
B: Olaszország - Hollandia
 
Az A jelű negyeddöntő győztes az USA-val, a B jelűé Magyarországgal játszik a döntőbe jutásért.
 
A negyeddöntőket vasárnap, az elődöntőket jövő hét kedden rendezik.
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr23617449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EurosportImádó 2008.08.15. 16:19:35

Holnap lesz az úszás utolsó napja vagy még lesz 1 vasárnap is?
süti beállítások módosítása