Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Tisztul a kép a női kéziseknél

2008.08.15. 19:35 - rdani

Címkék: női kézilabda magyar kézilabda válogatott

Egy fordulóval a csoportmérkőzések vége előtt eléggé letisztult a kép a női kézilabdázóknál. A mai nap folyamán az A csoportban általában papírforma eredmények, a B-csoportban pedig két hatalmas meglepetés született, nézzük meg a forgatókönyveket az utolsó kör előtt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az A-csoportban két csapat van már ott a legjobb nyolc között, a korábban már dícsért Norvégia és Románia, egymás elleni mérkőzésük vasárnap a csoport első helyéről fog dönteni. Persze nem lehet tudni még, hogy mi a jobb a csapatoknak, az első vagy a második hely. Franciaország továbbjutására elég jó esély van (egy döntetlen Kína ellen a harmadik helyet jelentené), míg a negyedik továbbjutó hely még kérdéses, ha Angola veri Kazahsztánt és Franciaország Kínát, akkor a 4-6. helyen lesz körbeverés. Ha pedig Kína Franciaországot és Kazahsztán Angolát, akkor a 3-5. helyen. Tippem az, hogy Franciaország, és meglepetésre Kazahsztán lesz ott a legjobb nyolc között.

A B-csoportban három csapat már továbbjutott, és szerencsére a magyar válogatott is ennek a hármasnak a tagja, bár Hajdu János csapata nem magának köszönhette a matematikai nyolcba kerülést. Ugyanis a magyar válogatott súlyos vereséget szenvedett Oroszországtól. Kilenc góllal kapott ki a magyar csapat, úgy, hogy félidőben még csak 1 volt a különbség. A második játékrész első felében viszont alig tudtak gólt lőni a lányok, és hiába védett viszonylag jól Pálinger, az oroszok Postnova vezérletével villogtak. A vége 33-24 lett Oroszország javára. Ami miatt viszont továbbjutott a magyar válogatott, az Svédország győzelme Németország fölött. Így aztán a vb bronzérmese nagyon nagy bajba került, hiszen Oroszország ellen kell nyernie az utolsó körben, hogy továbbjusson. Ennek pedig az az oka, hogy Brazília megverte az eddig remeklő Dél-Koreát, és jelenleg megelőzi Németországot. Én személy szerint ennek az eredménynek nem örültem, mivel az várható volt, hogy Korea egyszer össze fog omlani, és bíztam benne, hogy ez ellenünk lesz majd az utolsó körben. Így szerintem nagyon nehéz dolgunk lesz. Oroszország jelenleg vezeti a csoportot, gólkülönbsége öttel jobb, mint Koreáé. Így aztán a német-orosz meccsen egy esetleges német győzelem azt jelentené, hogy Koreának egy öt gólos siker ellenünk a csoportelsőséget jelentené. Aminek nagyobb a realitása, az az, hogy a magyar csapat Koreával fog ki-ki meccset játszani a csoport második helyéért, méghozzá úgy, hogy már az összes eredmény tudatában lesz mindkét együttes. A németeknek mindenképpen nyerni kell a továbbjutáshoz, míg a brazilok egy svédek elleni győzelemmel még minket is megelőzhetnek. A magyar csapat célja nem lehet más, mint hogy a második helyet megszerezze, mert Norvégia és Románia nagyon nehéz ellenfél lenne a nyolc között. Folytatás vasárnap, a Magyarország - Dél-Korea mérkőzés magyar idő szerint 14:45-kor kezdődik.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr92617795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása