Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Már 7 aranynál tartanak a kínai emelők az olimpián

2008.08.15. 12:34 - KGL

Címkék: női súlyemelés

A nőknél a kínai súlyemelők verhetetlennek bizonyultak, ugyanis mind a négy versenyzőjük olimpiai bajnok lett, negyedjére az a Lei Cao, aki szakításban 120 kilogrammon kezdett, aztán 125-tel beállította Natalia Zabolotnaia 4 évvel ezelőtt felállított ötkarikás rekordját, majd 128-cal meg is döntötte azt. A 2007-s világbajnokság győztese egyébként 9 kilós előnyt szerzett ezzel a kazah Alla Vazheninával szemben, a fehérorosz Iryna Kuleshát pedig kereken 10 kilóval verte. Ami pedig a női 75 kilogrammos súlycsoport lökésviadalát illeti, itt a kazah, és az első fogásnemben 117 kilót teljesítő Nadezda Evstyukhina emlékezetes csatát vívott, és bár a könnyebb testsúlyának köszönhetően az orosz (147 kg) lett a második ebben a számban, az összetettben így is a kazahsztánié lett az ezüstérem, a tavalyi vb harmadikjának pedig Pekingben is csak a bronz jutott.

Cao Lei, of China, begins the lift of 147 kilograms in the clean and jerk to break the Olympic record in the overall and win the gold medal of the wom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kínai, aki lökésben 147-tel elsőre bebiztosította a győzelmét, másodjára már 154-gyel olimpiai csúcsot produkált ( másfél mázsával ezt Pawina Thongsuk tartotta Athén óta) és ezzel összetettben (282 kg) is átírta Zabolotnaia 2004-s (272 kilós) rekordját. Lei Cao ezután 159 kilogrammra  tette a mércét, ez lökésben világcsúcsbeállítást jelentett volna, összetettben pedig világrekordot, ez azonban már nem sikerült neki. Hab tehát már nem került ma a rendezők igencsak édeskés tortájára, de figyelembe véve a férfi emelőik eddigi három arany- és egy ezüstérmét, összeségében egészen elképesztő a kínai fölény ebben a sportágban. Emlékeztetőül, 4 éve Athénban a kínai súlyemelők 5 aranyat és 3 ezüstöt szereztek az olimpián, most pedig már 7 elsőségnél és 1 második helynél járnak. És ne felejtsük el, hogy ez a medálgyűjtemény egyébként még tovább gyarapodhat Pekingben.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr99617137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása