Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

+100 kilogrammos férfiak cselgáncs eredményei

2008.08.15. 14:45 - epongracz

Címkék: cselgáncs napi eredmény

A 100 kilogramm fölötti férfiak döntőjében egy fiatal japán, a 21 éves ISHI Satoshi küzdött meg a tapasztaltabb, 27 éves üzbég Abdullo TANGRIEV-vel. A japánnak bíztató eredményei voltak korábbról; megnyerte a 2004-es budapesti junior világbajnokságot, és az Ázsia bajnokságon ezüstérmet szerzett. Az üzbég viszont igazi rutinos róka a maga két vb bronzérmével, emellett pedig négyszeres ázsia bajnok, egyszer volt második, kétszer pedig harmadik.

Mérkőzésük nagyon kiegyenlített volt, kevés indítással, és a japán csupán két intésből származó yukóval volt jobb az üzbégnél, így megszerezte az aranyérmet. Ishii két meccse kivételével mindegyiket ipponnal nyerte meg. Előbb az olasz Bianchessit verte meg, majd következett a Bor Barnát kiverő egyipotomi El Shehabi. Az athéni ezüstérmes, a riói vb-n második orosz Tamerlan Tmenovval már nem bírt ilyen könnyedén. Nála csak egy yukóval volt jobb. Az elődöntőben a vb harmadik grúz Gujejiani-t ismét a maximális 10 ponttal lépte le. Ishi Satoshi győzelmével megszerezte Japán 6. aranyérmét, a hatból egyébként négyet a judósok szállítottak a kelet-ázsiai országnak.

1. ISHI Satoshi JPN 

2. Abdullo TANGRIEV UZB

3. Teddy RINER FRA

3. Oscar BRYASON CUB

 

Satoshi Ishii of Japan reacts after beating Abdullo Tangriev of Uzbekistan during their fight at the men's judo +100kg heavyweight division finals at

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr32617363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása