Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Az ukránok első aranyát a női kard csapat szállította

2008.08.14. 15:07 - Mpanna

Címkék: csapat kard vívás

Az egyéniben taroló amerikai női kard csapat a kisdöntőbe szorult, miután kikaptak a fiatal, tavalyi világbajnoki ezüstérmes ukrán lányoktól. A kínaiak megverték a világbajnok franciákat, így egy olyan döntőre került sor, aminek a végkimenetele megjósolhatatlan volt.

Adva van egy kínai csapat, aminek az egyik tagja gyakorlatilag teljesen ismeretlen, úgy 72. a világranglistán, hogy vannak még előtte honfitársak, de nyílván meg volt az oka annak, hogy a kínaiak őt rakták be. Bao Ying Ying 2002-ben junior világbajnok lett, és megnyerték a csapatot is. Igazából csak akkor szembesült a világ azzal, hogy létezik Kínában női kardvívás. Annak az együttesnek már tagja volt Tan Xue is, de az ő nevét mégsem ezért volt már érdemes megjegyezni, hanem azért, mert a felnőttek között eddig három világbajnoki döntőt vívott, amiből egyet megnyert, és Athénból is hazavihette az ezüstérmet.

China's Bao Yingying grimaces as she replaces her shoe during the women's team saber final China against Ukraine at the Beijing 2008 Olympics in Beiji

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na egy ilyen csapattal szemben egy olyan ukrán csapat, aminek a legidősebb tagja is csak 20 éves, és mind ott voltak idén húsvétkor a junior(!) világbajnokságon. Ott viszont már hibátlanul szerepeltek, Olga Kharlan egyéniben megvédte tavalyi címét, a csapat pedig meg sem állt az aranyéremig.

Az első két asszóban az ukránok nem igazán tudtak érvényesülni, 5-1-re veszített Khomrova és Kharlan is. Zhovnir volt az első a harmadik csörtében, aki legalább nem kapott ki, de ő is csak egálra tudta befejezni. Következett újra Khomrova, aki már hozott két tust, de még így is hattal mentek a kínaiak. Zhovnir kikapott 5-1-re Tan Xue-tól, és a tíz tusos kínai előnynél már sokan temetni kezdték az ukrán lányokat. Olga Kharlan viszont biztosan nem gondolt még az ezüst pozitívumjaira, mert 12-5-re verte Bao Ying Ying-t, így feljöttek három tus különbségre.

Vissza jöttek az európai remények, de nem sokáig mert Zhovnire egyetlen találatot sem tudott bevinni Ni Hong-nak, így Khomrovanak hat tusos hátránynál kellett felállnia az utolsó előtti csörtére. Mindent megtett, hogy utána a fejező Olga Kharlan számára még maradjon esély a fordításra.

Az ukrán junior világbajnoknak 9-4-re kellett megvernia a világbajnok Tan Xue-t az olimpiai aranyéremért. Megcsinálta! Ráadásul a hihetetlenül feszült helyzetben sem vesztette el a fejét. 44-44-nél volt egy találat, ami eléggé kétes volt, ide is és oda is lehetett volna adni, de a zsűri a lehető legigazságosabban döntött, inkább kihagyta és újra vívatta az utolsó tust. Kharlan szive a helyén volt, és ezzel a női kard csapat megszerezte az ukránok első aranyérmét Pekingben.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr74615836

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása