Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Megvan a 11. arany!!!! De vajon tényleg fárad?

2008.08.13. 11:29 - RáK

Címkék: cseh lászló michael phelps

Ez a kérdés elhangzott a 200 méteres férfi pillangó döntő közvetítése alatt. Teljesen jogosan, és ebben senki ne keressen vagy lásson kollegális szolidaritást, vagy bármi ehhez hasonlót. Csak a szemének nem akar hinni az ember. Olyan közel kerültek Michael Phelps-hez kedvenc "játszóterén", amilyen közel még soha nem voltak hozzá. Az, hogy a mi Cseh Lacink volt fél másodpercre az amerikai úszótól, már csak a legédesebb hab azon a bizonyos tortán - amiből az amerikai bizonyosan nem akar falatozni.

400 vegyes, 200 gyors, no meg az idegőrlő 4x100-as gyorsváltó. Ezeken a számokon - összesen 6 úszás - valamint 2 darab 200 pillés előfutamon volt túl a baltimore-i golyó amikor a fináléban vízbe csobbant. A kilencedik úszás, négy és fél nap alatt! EMBERTELEN, nem lehet csodálkozni rajta, hogy Phelps rá nem jellemző módon lihegett a siker után, még az Amerikában elvárt mosolygásra sem nagyon volt ereje a történelmi siker után. Mert nem szabad elfeledni, ez volt AZ a BIZONYOS, 10. aranyérem. Amivel Latinyina-t, Lewis-t, Nurmi-t és Spitz-et is maga mögé utasította.

Phelps of the U.S reacts after winning the men's 200 meters butterfly swimming final at the Beijing 2008 Olympic Games

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Majd picivel a rekorddöntés után a 4x200 méteres gyorsváltóval kellett vízbe ugrania. Tizedszszer Pekingben. Jutalom a 11. arany, amihez kellett a három társ segítsége is.

Magyar idő szerint 12.00-kor kezdődnek az előfutamok a "H2O a köbön" becenévre is hallgató uszodában. Jön a 200 vegyes, ahol Phelps újra viaskodik. És megint találkozik a kopasz magyar sráccal, akit egyszer lelkileg kicsinált dominanciájával, és aki ebből merítve mentálisan erősebb, mint valaha. Mellesleg ott lesz a mezőnyben Ryan Lochte is, aki a 400 vegyes csalódása után szeretne talpra állni.

A pénteki döntőben választ kapunk a kérdésre. Amennyiben tényleg fárad, Laci és Lochte elkaphatják. Várjuk már azt a pillanatot, mert akkor újra magunk közé tudnánk fogadni, emberinek látnánk, igazán szerethető volna.

Ha Laci győzi le, ha szeretné, még a nevemre is veszem! Ámen!

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr52613958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orsoly 2008.08.14. 20:41:54

Biztos szeretné, hogy a nevedre vedd :)
Ennyire talán még egyik verseny előtt sem izgultam Laciért, most tényleg közel van a győzelemhez.
HAJRÁ LACI!!!
süti beállítások módosítása