Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Haladnak az orosz hölgyek

2008.08.13. 10:54 - RáK

Címkék: női kosárlabda

Legutóbbi női kosárlabdáról szóló irásomban azt mondtam, nem szoktunk hozzá a pár pontos orosz női kosaras győzelmekhez. Nagyon úgy néz ki, az Igor Grudin által dirigált társaság nem hajlandó senkit sem legyőzni 10 pontnál többel. Viszont, ez akár olimpiai bronzéremre is elegendő lehet! Többre nem, hacsak csoda nem történik.

Ezúttal Fehéroroszországgal csapott össze az A-csoport 3. körében Oroszország és ahogy azt megszokhattuk - legalábbis itt Pekingben - a szoksásos módon, egyetlen jó, 5 perces periódussal sikerült győzniük. Persze olyan csapatokat legyőzni, akik papíron és gyakorlatban is gyengébbek játéktudásban, ráadásul fizikálisan - elsősorban centiben - is gyengébbek, kötelező. Kérdés mi lesz akkor, ha augusztus 17-én Ausztrália lesz Korstin-ék ellenfele, Lauren Jackson vezetésével. Ott nem lesz megnyert lepattanópárharc, vagy könnyedén kiosztott sapkák. Minden kiderül vasárnap.

Russia's Maria Stepanova shoots between Anastasiya Verameyenka, left, and Katsiaryna Snytsina, of Belarus, during women's basketball game at the Beiji

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzáteszem, ezzel ott is vannak a 8 között, elsőként a női mezőnyből! Az auszik, és az amerikaiak követhetik őket a mai napon.

Eközben a B-csoportban Spanyolország már meg is tette az első lépést a továbblépés felé, amikoris legyőzték Csehországot, így ha Mali ellen nem botlik a csapat, simán masíroznak a negyeddöntőbe. Akik a cseheket 20-al verik, meg is érdemelnék.

A nap harmadik mérkőzésén megszerezte 1990 óta tartó függetlensége utáni első olimpiai győzelmét Lettország. Anete Jekabsone végre úgy játszott, ahogy azt tőle el lehet várni, és ha minimiális különbséggel is, de megvan a hőn áhított siker. Szerethető hölgykoszorú a balti-állam csapata, megdolgoztak a történelmi tettért.

Oroszország–Fehéroroszország 71–65 (20–19, 15–8, 17–13, 19–25)

Spanyolország–Csehország 74–55 (15–21, 13–6, 30–11, 16–17)

Brazília–Lettország 78–79 (23–14, 13–17, 23–26, 19–22)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr80613901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása