Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Dupla német siker a vívás utolsó egyéni számaiban

2008.08.13. 17:01 - Mpanna

Címkék: párbajtőr vívás tőr

Ma két olyan fegyvernemben osztottak érmeket a vívóknak az olimpián, amelyekben nem rendeznek csapat versenyeket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Először a férfi tőrözők léphettek pástra, ami az egyetlen olyan fegyvernem, ahol nem volt magyar induló. A vívó sport első komoly dopping vétsége miatt a mezőnyből hiányzott a világranglistát vezető, 2006-os egyéni világbajnok Andrea Baldini. Az olaszoknak azért nem kellett végleg búcsút inteniük az éremnek, mert Salvatore Sanzo elcsípte a bronzot.

Az ezüstérem egy olyan nemzet vívójáé lett, amely csak egyetlen egyszer állt világbajnoki dobogón a női tőr csapata révén, de a játékokon még soha. A japán Ota Yukinak ehhez meg kellett vernie azt a Peter Joppichot, aki az elmúlt négy világbajnokságból hármat megnyert.

Az olimpiai bajnoki címet pedig az a német tőröző nyerte, aki az utolsó vb-n Joppich mellett állt a dobogó harmadik fokán. Benjamin Kleibrink gond nélkül nyerte a döntőt, egy pillanatig sem férhetett kétség a győzelméhez.

A női párbajtőrözők versenyében, mint azt korábban már írtuk, Mincza-Nébald Ildikó bronzérmes lett. A döntőt végül a világbajnoki címvédő és jelenlegi világelső Britta Heidemann nyerte a román Anna Maria Branza előtt.

Szász Emese 12. lett

Hátra van még négy csapat verseny. Csütörtökön a női kardozók kezdik a magyarok nélkül, pénteken viszont a férfi párbajtőr csapatunknak drukkolhatunk, hogy révbe érjenek. Szombaton a női tőrözőink bizonyíthatnak, majd vasárnap a férfi kardozókkal fejeződnek be a vívó versenyek az olimpián.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr54614492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása