Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Keddi események a férfi vízilabda tornán

2008.08.12. 15:43 - The korean

Címkék: férfi vízilabda

A mai nap első férfi vízilabda mérkőzésén a két napja a görögöket meglepő ausztrálok majdnem kifogtak a világbajnoki bronzérmes spanyolokon. Az utolsó percben a déliek mindössze egy gólos hátrányban álltak, ám nem maradt idejük az egyenlítésre. Pedig nem úgy indult a találkozó, hogy az ausztráloknak esélye lenne akár a szoros eredményre is, az ibériaiak 4-0-ra nyerték az első negyedet, a vége viszont szoros 9-8 lett.

A spanyoloknál ismét Javier Garcia volt a legjobb három találattal, az ausztráloknál pedig Thomas Whalan és Gaving Goods két-két góllal lett a legeredményesebb.

Úgy néz ki, a mai a meglepetések napja a férfi vízilabdások között, a "B" csoportban Olaszország 12-11-re kikapott az Egyesült Államok csapatától. Az amerikaiak a félidőben két góllal vezettek, amiből az utolsó negyedre egyet meg is őriztek. A záró 8 perc 4-4-es döntetlennel zárult, így Calcaterráék elszenvedték második vereségüket, és nagyon nehéz helyzetbe kerültek a továbbjutás szempontjából.

Montenegró szállította a mai nap első papírforma eredményét. A Kanada elleni mérkőzésen gólt sem kaptak az Európa-bajnokok, 12-0-ra ütötték el az olimpiai vízilabda torna leggyengébb láncszemét.

Veljko Uskokovic, left, of Montenegro, tries to block a shot by Constantine Kudada, right, of Canada, during a preliminary round men's water polo mat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A pekingi olimpia egyik vízilabda rangadóját játszották magyar idő szerint késő délelőtt, a világbajnok horvátok a nagy rivális szerbekkel találkoztak. Sapicsék rettenetesen belekezdtek 3-1-re nyerték az első 8 percet, a második azonban borzalmasra sikerült számukra, kihagytak két ötméterest, a horvátok pedig 4-et vágtak Vicannak. A szerbek a 3. negyedben is folytatták katasztrofális helyzetkihasználásukat, megint csak egyet lőttek, miközben 4-et kaptak. Az utolsó 8 percben így már hiába igyekeztek, végül 11-8-ra kikaptak.

A németek és a házigazdák találkozójával zárult a keddi nap. A kínaiaknak nagyon kell igyekezniük, ha nem nyeretlenül akarnak búcsúzni az olimpiáról, és a győzelemre talán a németek ellen lett volna a legnagyobb esélyük. Küzdöttek is becsülettel a fiúk, ám egy negyednyi figyelmetlenség a sikerbe került. Az első 8 percet még 2-0-ra nyerték, a másodikban viszont kaptak egy ötöst miközben ők csak kettőt dobtak. A harmadik negyed 0-0-t, a negyedik pedig 1-1-et hozott, ami azt jelentette, hogy Kína 8-7-re kikapott, és innentől már csak nehezebb ellenfelek jönnek.

A győztes csapatban Marko Savic és Thomas Schertwitis volt a legeredményesebb 2-2 találattal, a hazaiaktól pedig Yu Lijun ért el duplát.

Holnap a hölgyek meccsei jönnek, mi Ausztráliával játszunk magyar idő szerint 7-től.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr98611725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása