Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

A kínai erő

2008.08.12. 17:25 - varferenc

Címkék: férfi súlyemelés lao hui

Kína egyértelműen nagyhatalommá vált a súlyemelésben. A mai napon a férfiak 69 kilogrammos súlycsoportjában a 20 éves Liao Hui 348 kg-os összteljesítménnyel nyert aranyérmet, amely már az ötödik hazai elsőséget jelentette. S az a legszebb az egészben, hogy igazán egy percig sem volt kétséges a diadala. A kínaiak persze biztosra mentek, hiszen elindították az Athénban 62 kg-ban olimpiai bajnoki címet szerző Shi Csijongot is. Más kérdés, hogy végül Shi a lökésben elvérzett, de Liao Hui nem. Az áprilisi válogatóversenyen 355 kg-ot emelt, most kevesebb is elég volt a győzelemhez.

A francia Vencelas Dabaya lett a második, aki ugyanannyit emelt (338 kg), mint az örmény Tigran Martiroszjan, de néhány dekagrammal könnyebb volt, így övé lett az ezüstérem. Dabaya egyébként kameruni származású, még gyerekként úgy kezdett el súlyt emelni, hogy nem ezt nem merte otthon bevallani, mert tudta, hogy az édesanyja eltiltotta volna a sporttól. Nos, Dabaya 2006-ban világbajnok lett, most meg második - ez talán már elegendő ok, hogy a kedves mama is megenyhüljön.

Gondolom, Lao Huinak nem voltak ilyen gondjai. Kínában egyébként sincs apelláta, ha egy gyerek tehetséges sportoló, beteszik egy sportiskolába, vagy klubba, és onnan kezdve ők nevelik tovább.

Látjuk az eredményeket.

Meg azt is, hogy a győzelme után Lao tanítanivalóan szépen szalutált az őt az ünneplő közönségnek.

Más a rend és a világ arrafelé.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr7612829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása