Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Baczkó Bernadett hetedik lett

2008.08.11. 13:56 - epongracz

Címkék: cselgáncs

A mai napon az 57 kilogramm alatti lányok ás 73 kilogrammos férfiak léptek tatamira. A nők cselgáncsdöntőjébe meglepetésre az olasz Giulia Quintavalle jutott a döntőbe, ahol az athéni bronzérmes holland, Deborah Gravenstijn volt az ellenfele. És ha már idáig eljutott, élt is a lehetőséggel, és legyőzte ellenfelét. A férfiak küzdelmében a 2007-es Kairói Világbajnokság döntőjének visszavágója zajlottKi Chun Wang és Elnur Mammadli részvételével. Ezúttal az azeri győzött.

A mai napon lépett tatamira Baczkó Bernadett, és erőnyerőként rögtön a 16 közé került, ám nehéz ellenfelet kapott Pekli Mária személyében, aki Sidney-ben bronzérmet szerzett, mellesleg korábban magyar színekben indult. A meccs elején mindkettőjüket megintették, és Peklinek összejött egy waza-ari, onnantól kezdve pedig nem engedte ki a kezéből a meccset. Húzta az időt, passzív volt, és alibi támadásokkal tartotta fenn a látszatot, hogy még mindig a tatamin van. És hiába intették még meg kétszer, ez nem volt elég a leléptetéshez. Baczkó bár kikapott Peklitől, az ausztrál továbbvitte vigaszágon, így szerencsés vesztesként lehetősége volt újra küzdeni. Ellenfele a tunéziai Nesrine Jlassi volt, akit három és fél perc alatt intézett el egy leszorítással. A vigaszági döntőben a kétszeres európabajnok Barbara Harel jutott neki, aki egy jó pillanatban egy fejenátdobással waza-arit ért el, és ő játszhatott a bronzéremért. Baczkó Bernadetté maradt a hetedik hely.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A holland Gravenstijn rutinos versenyző, Athénban bronzérmet szerzett, emellett egy-egy világbajnoki ezüst és bronzéremmel  is büszkélkedhet. Erőnyerőként a legjobb 16 között a brazil Quadros-t győzte le egy kokával, ám utána következett a neheze. Isabel Fernandez olimpiai és világbajnokon szintén egy kokával jutott túl. Yan Xu-val mérkőzött ezután, akit kétszer megintettek, vagyis yukóval jutott a döntőbe. A felső ágon az olasz Giulia Quintavalle, kétszeres világbajnoki ötödik helyezett, rögtön a címvédővel Yvonne Bönischell meccselt. De nem bízta a véletlenre, vagy az intésekre. Egy waza-ari-val jutott tovább, majd mongol ellenfelét Khishigbatot ipponnal győzte le. Majd következett a későbbi vigaszági döntőben Baczkó Bernit legyőző Herel Barbara, a döntőbejutásért pedig a magyar származású, Pekli Mária. A döntőben tehát Gravenstijn és Quintavalle nézett szembe egymással, és kettejük párharcában az olasz bizonyult jobbnak egy yukóval.

1. Giulia QUINTAVALLE ITA

2. Deborah GRAVENSTIJN NED

3. Yan XU CHN

3.Katelyn QUADROS BRA

7. BACZKÓ BERNADETT HUN

A fárfiaknál az azerbajdzsáni Elnur Mammadli előbb a belga Dirk van Tichelt győzte le ipponnnal, majd a fehérorosz Konstantin Semenovot lépte le ismét egy ipponnal. Az észak-koreai Su Chol Kim-en "csupán" két waza-ari-val jutott túl. Az elődöntőben aztán ismét visszatért jó szokásához, és az iráni Ali Malomat-ot ismét ippont dobott. Az alsó ágon a koreai Ki Chun Wang hasonóan fényes utat járt be a döntőig. Első két ellenfelét, Ibragimovot és Muminovot is ipponnal győzte le, a legjobb nyolc között az athéni bronzérmes brazil Guilheironak "csak" egy waza-ari jutott. Kicsit rontott a statisztikán, hogy a döntőbe jutásért a tadzsikisztáni Boquievet csak két intésből származó yukóval bírta le. Ilyen előjelekkel csak jó döntő következhetett. Két 19 éves tinédzser, akik tavaly már megmérkőztek a riói világbajnokságon a döntőben. Mammadli ráadásul 2006-ban, mindössze 17 évesen európabajnok lett. Mammadli rögtön lerohanta Wangot, nem akarta bírói döntésekre bízni az olimpiai aranat, és mindössze 13 másodperc alatt ippont dobott Wang-on, így ő lett az olimpiai bajnok.

1. Elnur MAMMADLI AZE

2. Ki Chun WANG KOR

3. Leandro GUILHEIRO BRA

3. Rasul BOQUIEV TJK

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr53610676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása