Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Véget értek a mai cselgáncs küzdelmek

2008.08.10. 14:33 - epongracz

Címkék: cselgáncs napi eredmény

Befejeződött a cselgács küzdelem a nőknél -52 kilogrammos, férfiaknál -66 kilogrammos kategóriában. A hölgyek esetében a házigazdák örülhettek, ugyanis újabb kínai aranyérem született Dongmei Xian révén. A férfiaknál is ázsiai győztest avattak Uchiba Masato személyében.

Ungvári Miklós, mint kétszeres viágbajnoki bronzérmes komoly esélyesként küzdhetett a mai napon. Szerencsétlen sorsolásának köszönhetően egyedül ő nem volt erőnyerő, de első mérkőzését nehézségek nélkül hozta a kínai Ritubilige Wu ellen. A második meccs volt a kritikus pont, ellenfele ugyanis a zsinórban háromszoros európabajnok grúz, Zaza Kedelashvili volt. Ám Ungvári rajta is túllépett, ráadásul ipponnnal. Ami ezután következett, azt jobb lenne elfelejteni. A magyar orosz ellenfele, Alim Gadanov vezett egy kokával miután megintették a magyart, az orosz azonban fáradt, és húzta az időt. Amikor pedig Ungvári dobott yuko értékűt, a bíró visszaminősítette a dobását kokává. Ráadásul a végén vélt szabálytalanság alapján meg is intette a magyart. A bíró szerint szabálytalanul fogta meg az orosz judogiját, így kikapott 2 intéssel (yukóval), és miután Gadanov is vesztett a francia Darbelet ellen, így Ungvárit nem vitte tovább vigaszágon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elődöntőbe meglepetésre Chol MinPak jutott a korábbi európabajnok Darbelet ellen. A döntőbe már a francia jutott. A másik ágon az olimpiai címvédő, 2005-ös világbajnoki ezüstérmes Uchishiba Masato az Athénban bronzérmes, tavaly világbajnoki ezüstérmes, és háromszoros harmadik Yordanis Arencibia vívott élet-halál harcot. Végül az athéni bajnok uchishiba jutott a döntőbe, két intésből származó yukóval. Az aranyért folyó küzdelemben a 30 éves japán bizonyult jobbnak a francia ellen, alig több mint 1 perc után elért ipponnal.

1. Uchishiba Masato

2. Benjamin Drabelet

3. Chol Min Pak

4. Yordanis Arencibia

 A nőknél az elődöntőben Kum Ae An, észak-koreai versenyző, aki a tavalyi világbajnokságon bronzérmet szerzett igencsak megszenvedett a 19 éves japán Nakamura Misato ellen. A kínkeserves mérkőzésen végül egy intés döntött az észak-koreai javára. A másik ágon az athéni aranyérmes, Dongmei Xian harcolt a 2005-ös világbajnokságon bronzérmet szerzett algériai judoka, Soraya Haddad ellen. A kínai fölényesen, 1 perc 20 másodperc után elért ipponnal jutott a döntőbe, ahol végül sikerült megvédenie a címét. Egy yukóval volt jobb An-nál.

1.Dongmei Xian

2.Kum Ae An

3.Soraya Haddad

3.Misato Nakamura

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr20609269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

varferenc 2008.08.10. 19:49:14

Az utólagos elemzések szerint Ungvári Miklós az egyébként ártatlan földhelyzetben (tán észre sem vette) benyúlt ellenfele kabátujjába és megfogta azt. Ez valóban szabálytalan, de több szakértő is amondó, példátlan, hogy a mérkőzés utolsó másodperceiben ilyenért megintsenek valakit. Ezt a döntést senki nem érti.
Többen úgy vélik, hogy a bíró ezzel a döntéssel a cselgáncsban nagyon erős jelenléttel és képviselettel rendelkező oroszokat segítette. Ungvári szemmel láthatóan sokkal jobb fizikai állapotban volt mint ellenfele, a hosszabbításban minden bizonnyal győzött volna.
Így viszont marad a csalódás és az értetlenkedés.
S a felvetés: ezek szerint a versenyzőket az ilyen helyzetekre is fel kell készíteni.
És talán az sem válna hátrányunkra, ha a sportdiplomáciai jelenlétünket és érdekérvényesítő képességünket is képesek volnánk fejleszteni.
Valószínűleg ez utóbbi a legnehezebb feladat.
süti beállítások módosítása