Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Már két aranynál a kínaiak

2008.08.09. 09:35 - VÁTA

Címkék: kína eredmények sportlövészet

A nyitónap második kínai aranyérme is megszületett, melyet sportlövészetben Pang Wei szerzett a férfi légpisztolyosok döntőjében. A 2006-os világbajnok Pang az alapsorozatot is megnyerte már 586 körrel, és a döntőben is végig őrizte előnyét. Végül pedig 688,2 köregységgel győzött. A második helyet a dél-koreai Jin Jong Oh, míg a harmadikat az észak-koreai Kim Jong Su szerezte meg.

Az athéni olimpián a kínaiak nyerték a sportolövők éremtáblázatát négy aranyéremmel és úgy tűnik, már az első versenynapon megkezdik hazai pályán is az aranygyűtést.

A Sydneyben győztes francia Frank Dumoulin a 25., az athéni ezüstérmes orosz Mikhail Nestruev csak a 29. helyen végzett a versenyben. Ebben a számban magyar induló nem volt.

Ezt a versenyszámot most rendezték meg hatodszor az olimpián és a harmadik kínai siker született. Korábban a kínai lövő legenda, Wang Yifu uralta ezt a számot, aki Barcelonában és Athénban nyert, míg 1996-ban és 2000-ben ezüstérmes volt.

Vasárnap majd a férfi trap illetve a női légpisztoly 40 lövéses versenyszám következik az olimpia sportlövő programjában.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr13607813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása