Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Ki gyújtja meg a lángot ?

2008.08.07. 14:52 - VÁTA

Címkék: megnyitó yao ming olimpiai láng deng yaping

Minden olimpia előtt az egyik leginkább rejtegetett titok a lánggyújtó személye. A fáklyaváltó utolsó embereit általában az adott ország legjobb és leghíresebb sportolóiból válogatják össze, akik személye azért nagy valószínűséggel eltalálható.

Ha a népszerűséget vesszük alapul, akkor három esélyes jöhet szóba a végső fáklyavivő személyére: a kosárlabdázó Yao Ming, az athéni gátfutó bajnok Liu Hsziang vagy a műugró Guo JingJing. Yao Ming a megnyitón zászlóvivőként lesz jelen, és a hírek szerint a fáklyaváltó korábbi szakaszán a megnyitó napján már fog futni, így ő kevéssé valószínű.

Liunak sok baja volt mostanában, sérült volt, kevés versenyen indult, mégis ő az egyik favorit a szerepre. A műugró Guo hiába a legnépszerűbb női sportoló az országban, neve talán kevéssé ismert a nemzetközi sportéletben.

Az én tippem a lánggyújtó személyére az egykori asztalitenisz bajnok Deng-YaPing, aki 1992-ben és 1996-ban is két-két aranyat nyert ping-pongban. Asztaliteniszező még sohasem gyújtott meg lángot olimpiai megnyitón, de ez holnap szerintem változni fog.

Más vélemény? Ötlet?

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr45605244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orsoly 2008.08.18. 21:37:25

ki gyújtotta meg végül?

Áki 2008.08.22. 13:05:05

Szerintem londonban magyar fogja meggyújtani a lángot :D
süti beállítások módosítása