Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Kínai győzelem az olimpiai női labdarúgó torna első napján

2008.08.06. 17:29 - hdetty72

Címkék: kína győzelem női futball

Nagyon bekezdett az E-csoport rangadóján a végső győzelemre is esélyesnek tartott hazai válogatott, ugyanis már a negyedik percben is hatalmasat kellett nyújtozkodnia Hedvig Lindahl kapusnak egy fejest követően, két perccel később viszont már ő sem tudott menteni Xu Yuan lövésénél. A gólhoz hozzátartozik az is, hogy Zhang Na bombáját sem a svéd kapus hárította már, hanem a kapufa, de a kipattanót a 23 éves Xu kegyetlenül bevarrta. A legutóbbi athéni olimpián negyedik helyezett északiak nehezen ocsúdtak fela  gól okozta sokkból, de félóra elteltével azért rendezték soraikat, ezt már a csapatkapitány Victoria Svensson lökete is jelezte, amelyet Zhang kapus szépen védett.

Nyolc perc múlva ellenben már tehetetlennek bizonyult ő is, meg az ázsiai védők is, miután Lotta Schelin egy kiugratással meglépett, mindenkit kicselezett és okosan helyezett a hálóba. A svédek egyenlítő góljának szerzőjét amúgy ezt most is bizonyította, nem véletlenül választották meg 2006-ban hazájában az év labdarúgójának. Ami a második félidőt illeti, sokáig úgy tűnt, hogy a skandinávok nyerhetnek is, hisz többet birtokolták a labdát és nekik voltak helyzeteik, ám a kínaiaktól elég volt egy nagyszerűen felépített kontratámadás, melynek végén a gyors Han Duan betalált és ezzel eldöntötte a három pont sorsát. Kína a taktikus játékának és a jó védekezésének köszönheti a győzelmet, no meg némiképp a szerencsének is. Mindenesetre a kínai lányok ezzel magasra tették a mércét, legalább olyan magasra, mint 1996-ban, amikor egészen a döntőig meneteltek. Akkor ezüstérem lett a vége, most pedig Shang Rulhua szövetségi kapitány szerint be szeretnék aranyozni az életüket. Addig persze még hosszú lesz az út, legközelebb ellenfélként az első olimpiai meccsét szintén megnyerő Kanada következik Kínának ellenfélként.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr67603821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása