Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Magyar érmek a rövidpályás úszó EB-n

2010.11.26. 21:33 - rdani

Címkék: úszás

10 számban rendeztek finálékat péntek délután az Eindhovenben zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokság második napján.
A program a nők 800 méteres gyorsúszásával kezdődött, amelyben magyar érdekeltség is volt, az ifjúsági olimpiai bajnok Kapás Boglárka révén. Az élmezőny sokáig nagyjából együtt haladt, a táv második felében azonban Federica Pellegrini fokozatosan ellépett a többiektől, és végül 8:15.20-as idővel megnyerte az Európa-bajnoki címet. Kapás Boglárka remek versenyzéssel, az utolsó 100 méteren hajrázta le az ír Grainne Murphy-t, és így ezüstérmet szerzett, míg Murphy a harmadik helyen végzett.
A nap második döntőjében is volt magyar éremesély, mivel Verrasztó Dávid a legjobb idővel jutott a fináléba 400 vegyesen. Itt gyengébb kezdés után féltávnál már a második helyen volt a magyar úszó, majd a mellúszó résztáv során átvette a vezetést, és végül magabiztosan, két másodperces előnnyel nyerte meg a számot! A német Yannick Lebherz lett a második, az olasz Federico Turrini pedig a harmadik.
A női 200 méteres mellúszást az orosz Anastasia Chaun nyerte, hatalmas hajrában megelőzve a szlovén Tanja Smidet, míg a bronzérmes az olasz Chiara Boggiato lett.
A férfi 100 méteres mellúszásban olasz győzelem született, Fabio Scozzoli révén, a német Hendrik Feldwehr szerezte meg az ezüstérmet, és a holland Robin Van Aggele lett a harmadik.
Kettős hazai sikernek örülhetett az eindhoveni közönség női 100 méteres gyorsúszásban, Ranomi Kromowidjodjo lett az Európa-bajnok, míg Femke Heemskerk ezüstérmet szerzett a holland csapatnak. A harmadik a német Britta Steffen lett.
A nők 100 méteres hátúszása volt a következő döntő a programban, amely ukrán győzelmet hozott, Daryna Zevina nyerte az EB-t, a holland Sharon Van Rouwendaal és a spanyol Duane Da Rocha előtt.
Férfi 100 méteres pillangóúszásban újabb ezüstérmet szerzett a holland csapat, Jörl Verlinden révén, a győzelem azonban a német Steffen Deibleré lett, nagy fölénnyel. A harmadik helyet a veterán szlovén Peter Mankoč szerezte meg.
A két ezüst után a hollandok megint boldogabbá válhattak, amikor meglátták a női 50 méteres pillangóúszás eredményét: Inge Dekker lett az Európa-bajnok, Hinkelein Schreuder pedig a második. A bronzérmes egy észt úszó, Triin Aljand lett.
Férfi 50 méteres hátúszásban született a nap egyik kiemelkedő eredménye, az orosz Stanislav Donets ugyanis Európa-csúccsal nyerte a számot, ideje 22.74 századmásodperc volt. Donets mögött majdnem egy másodperces hátránnyal lett második honfitársa, Vitaliy Borisov, míg a harmadik helyen a holland Nick Driebergen ért célba.
A nap utolsó döntője a női 4x50 méteres gyorsváltó volt, amelyen egyértelmű esélyes volt a hazai holland váltó. Nem is okoztak csalódást a holland hölgyek az eindhoveni közönségnek, az Inge Dekker, Femke Heemskerk, Hinkelein Schreuder, Ranomi Kromowidjodjo összeállítású négyes nagy fölénnyel, két és fél másodperccel verte az ezüstérmes német váltót, míg a harmadik helyre némi meglepetésre Finnország csapata jött be.
Ami az elődöntős magyar úszókat illeti, Verrasztó Evelyn a legjobb idővel került a női 100 méteres vegyesúszás fináléjába, ugyanitt Jakabos Zsuzsanna a 11. idővel kiesett. Dara Eszter a 13. időt úszta 50 méter pillangón, így ő sem jutott döntőbe, mint ahogy Takács Krisztián is kiesett, ő férfi 100 gyorson lett 11.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr382475691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása