Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Hazai győzelmek Hálaadáskor

2010.11.26. 14:35 - rdani

Címkék: kosárlabda kosárlabda nba

Két találkozót játszottak csütörtökön az Észak-amerikai profi kosárlabda bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján. Az Atlanta Hawks keleti rangadón fogadta a Washington Wizards csapatát, míg két kaliforniai csapat találkozott Los Angelesben, ahol a helyi Clippers a Sacramento Kings-zel találkozott.

Alacsony szerkezetű kezdőcsapattal kezdte a találkozót a Wizards, hiszen Wall, Arenas és Hinrich személyében három irányító volt a kezdő ötösben. Ez pedig feküdt az Atlantának, a Hawks 10 ponttal nyerte az első negyedet, majd a másodikban újabb hét ponttal növelte előnyét a hazai csapat, amely így kényelmes, 53-36 arányú vezetéssel várhatta a második félidőt. A harmadik negyed végére már kiütésközeli lett a két csapat közötti különbség, hiszen ezt a játékrészt is 9 ponttal az Atlanta nyerte. A záró felvonás során már nagyrészt a cserék játszottak, a Wizards némileg fel tudott jönni, de a vége így is nagyon sima, 116-96-os Atlanta győzelem lett. A hazaiaknál Joe Johnson 21 ponttal volt a mezőny legeredményesebbje, emellett a két magas ember, Josh Smith és Al Horford is erős dupla-duplával zárt (ketten 35 pontig és 27 lepattanóig jutottak). A Wizardsban Arenas 21 ponttal és 8 gólpasszal emelkedett ki.

A Staples Centerben a nyugati főcsoport három leggyengébb csapata közül kettő találkozott, így leginkább a szurkolók kiszolgálása motiválta a csapatokat. Itt is a hazaiak kezdtek jobban, a Clippers öt ponttal nyerte az első negyedet, félidőben pedig 54-50 volt az állás a Los Angeles-i csapat javára. A győzelem kérdése a harmadik negyedben dőlt el, ezt a játékrészt ugyanis 11 ponttal nyerte a Clippers, amely végül 100-82 arányban győzött. Eric Gordon 28 ponttal volt a mezőny legjobbja, Blake Griffin pedig 25 pont - 15 lepattanós dupla-duplával jelentkezett. A Kingsben senkinek sem volt igazán jó napja, Carl Landry 18 pontig jutott.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr342474800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása