Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Továbbment a Marseille és a Milan

2010.11.23. 23:16 - rdani

Címkék: labdarúgás

8 mérkőzést rendeztek kedden a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójából. Két újabb csapat jutott be a legjobb 16 közé, három hely sorsa azonban csak az utolsó játéknapon fog eldőlni.

 

 

 

 

 

 

Az E csoport rangadóján a nehéz helyzetben lévő AS Roma a már továbbjutott Bayern Münchent fogadta. Az első félidő remekül alakult a vendég bajorok számára, a mostanság első számú gólfelelőssé váló Mario Gomez ugyanis hat perc alatt duplázott, a szünetben pedig 0-2 volt az állás. Négy perccel a fordulás után jött a szépítés, Borriello góljával, ám a hajrára még Bayern vezetéssel fordultak a csapatok. A 81. perc hozta meg az egyenlítő gólt a Roma számára, Daniele De Rossi talált Kraft hálójába. Három perccel később pedig a fordítás is meglett a hazaiaknak: a csereként beállt Francesco Totti tizenegyesből döntötte el a három pont sorsát.
A csoport másik találkozóján a Basel a kolozsvári CFR-t fogadta. A mérkőzést egyetlen találat döntötte el, ezt Almerares szerezte a 15. percben, így 1-0-ra a Basel győzött. A csoport második helye ezzel még nyitott, ha a Roma kikap Kolozsváron, a Basel pedig nyerni tud a biztos csoportelsősége tudatában várhatóan tartalékos felállásban pályára lépő Bayern München otthonában, akkor még a svájciak is bejuthatnak a legjobb 16 közé.

A játéknap első találkozóját az F csoportban rendezték, mivel a Szpartak Moszkva magyar idő szerint kora este lépett pályára az Olympique Marseille ellen. Mathieu Valbuena már a 18. percben a vendégeknek szerzett vezetést, majd az 54. percben Rémy már kettőre növelte a vendégek előnyét. A 64. percben ráadásul Welliton kiállítása miatt emberhátrányba került a továbbjutásban még bíző Szpartak, ehelyett a 68. percben Brandao állította be a végeredményt, 3-0-ra győzött az OM, amely ezzel biztosan a csoport második helyén végez, míg a Szpartak az Európa Ligában folytathatja tavasszal.
A már biztos csoportelső Chelsea a pont nélkül álló Zsolnát fogadta, a londoniak meglehetősen tartalékos összeállításban léptek pályára. Ennek ellenére meglepetésnek számított, hogy a 19. percben Bello góljával, amely az első benini gól volt a BL történetében, a szlovák bajnok szerezte meg a vezetést, és a szünetben is 0-1 volt az állás. Az 51. percben aztán egyenlített a Chelsea, Sturridge góljával, majd a lefújás előtt 4 perccel a győzelmet is megszerezték a londoniak, Florent Malouda gólja jelentett újabb három pontot a Chelsea-nek.

A G csoportban a már továbbjutott Real Madrid az Ajax Amszterdam otthonában lépett pályára. A mérkőzés 36. percében Karim Benzema szerezte meg a vezetést a vendégeknek, majd a szünet előtt egy perccel Alvaro Arbeloa duplázta meg a spanyolok előnyét. A második játékrészt is uralta a Real, amely a 70. percben érett góllá, Cristiano Ronaldo talált be éles szögből. A 81. percben aztán tizenegyest harcolt ki Mesut Özil Emanuelsonnal szemben, a büntetőt pedig Ronaldo magabiztosan értékesítette. Ami a hajrában történt, az azonban némi árnyékot vet az amúgy teljesen megérdemelt madridi sikerre: négy percen belül előbb Xabi Alonso majd Sergio Ramos kapta meg második sárga lapját a találkozón úgy, hogy nem végzett el egy szabadrúgást illetve egy kirúgást. Helyszíni beszámolók szerint nem volt véletlen a dolog, Jose Mourinho így ugyanis biztos lehetett benne, hogy a két kulcsjátékos nem lesz eltiltva a legjobb 16 közötti mérkőzésen. Nagy kérdés persze, hogy az UEFA nem tolerálja-e majd több meccses eltiltásokkal a sportszerűtlenséget... persze csak ha bebizonyítják, hogy valóban így történt.
Az AC Milan az Auxerre otthonába látogatott, úgy, hogy a Real győzelmével megteremtette az olaszoknak a továbbjutás lehetőségét. A Milan pedig élt a lehetőséggel, a 64. percben Zlatan Ibrahimovic lőtt nagy gólt a tizenhatoson kívülről, majd a 91. percben Ronaldinho szerzett okos gólt ballal a hosszú alsó sarokba. Győzelmének köszönhetően a Real biztosan csoportelső, a Milan pedig biztosan második, az Európa Ligás helyről majd az utolsó forduló dönt az Ajax és az Auxerre között.

A legnagyobb kavarodás a H csoportban van az utolsó forduló előtt, a pont nélkül álló Partizan Belgrádot leszámítva ugyanis egy győzelemmel a másik három csapat továbbjut az utolsó körben. A csoport rangadóján a Braga az Arsenalt fogadta, a két csapat első találkozóján emlékezetes meccsen győztek a londoniak 6-0-ra. Ezúttal azonban teljesen másképpen alakult a találkozó, mint néhány héttel korábban, Matheus ugyanis a 83. percben a Bragának szerzett vezetést, majd 10 perccel később a brazil csatár duplázni tudott, ezzel 2-0-ra a Braga győzött.
Belgrádban a Partizan úgy lépett pályára utolsó hazai meccsén, hogy még pont nélkül állt. Ez az ötödik fordulóban sem változott, Stepanenko az 52., Jadson az 59., Eduardo pedig a 68. percben szerzett gólt a Shakhtar részéről, így az ukrán csapat 3-0-ra győzött idegenben, és a csoport élére állt. Rendkívül érdekesen alakulhat az utolsó körben a G csoport, mivel akár mindhárom csapatnak lehet 12 pontja. Ebben az esetben az Arsenal mindenképpen csoportelső, míg a Bragának - az Arsenal Partizan elleni otthoni győzelme esetén - négy góllal kellene legyőznie a Shakhtart idegenben a továbbjutáshoz. 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr232469239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása