Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Továbbjutó a Bayern, a Chelsea és a Real

2010.11.03. 23:12 - rdani

Címkék: labdarúgás

Szerdán befejeződött a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulója, amely után három csapat tudhatja magát matematikailag is a legjobb 16 között: a Bayern München, a Chelsea és a Real Madrid.

Az E csoportban a tavalyi döntős Bayern nagyon simán győzött idegenben a kolozsvári CFR otthonában, Mario Gomez, csakúgy, mint nemrég a bajnokságban, mesterhármast ért el, a 4-0-s végeredményt pedig Müller állította be a 90. percben.
Nagy lépést tett a továbbjutás felé az AS Roma, amely a Basel otthonában gyűjtötte be a három pontot fordulatos mérkőzésen. Menez találata és Totti tizenegyesgólja után 25 percet követően 2-0-ra az olaszok vezettek, ám a 69. percben Frei szépített. Hét perccel később aztán megint két gól volt a Roma előnye, Greco talált be olasz részről. Hogy izgalmas legyen a hajrá, arról Shaqiri gondoskodott, a koszovói származású szélső a 83. percben hozta fel egy gólra a Baselt. A Roma azonban kitartott a végéig, és így három pont előnye van a Basel és a CFR előtt, míg a Bayern négy győztes meccsel már továbbjutott.

Az F jelű négyesben a Chelsea került négy kör után a legjobb 16 közé, miután negyedszer is győzött, ezúttal a Szpartak Moszkva ellen hazai pályán. A gól nélküli első félidőt követően a 49. percben Nicolas Anelka kezdte meg a gólgyártást, majd a 62. percben Drogba tizenegyesből talált a vendégek kapujába, a 66-ikban pedig az egykori Lokomotivos Branislav Ivanovic szerzett gólt. Négy perccel a lefújás előtt a csereként beállt Bazhenov szépített, a hajrában azonban Ivanovic még egyszer betalált, így 4-1-re győzött a londoni csapat.
A csoport másik mérkőzésén még ennél is több gól született, és még ennél is egyértelműbbek voltak az erőviszonyok: az Olympique Marseille idegenben ütötte ki az MSK Zsolnát. Andre-Pierre Gignac háromszor, Lucho Gonzalez pedig kétszer talált be a szlovák bajnok kapujába, emellett pedig Heinze és Rémy is eredményes volt, így 7-0-ra győzött a Marseille. A franciák ezzel utolérték a csoport második helyén a Szpartakot, a második hely sorsa várhatóan három hét múlva dől el a Szpartak - Marseille rangadón, Moszkvában. A Chelsea már biztosan továbbjutó, míg a Zsolna egyelőre pont nélkül áll, és így kiesett.

A G csoportban rendezték a játéknap rangadóját, az AC Milan ugyanis a Real Madridot fogadta. Az első félidő legvégén a két hete győztes vendégek szerezték meg a vezetést, Gonzalo Higuain góljával. A 60. percben fontos cserét hajtott végre Massimiliano Allegri: Ronaldinho helyett Filippo Inzaghit küldte a pályára, a veterán csatár pedig nem sokat várt: 8 perccel beállítása után kiegyenlített, majd újabb 10 percet követően a vezetést is megszerezte a Milannak. Amikor úgy tűnt, hogy az olaszok megszerzik a három pontot, egy másik csereember szólt közbe, az ifjú Pedro Leon a 93. percben egyenlített madridi részről. Ez a pont egyben a továbbjutást is jelenti a Realnak, bár ehhez kellett a másik mérkőzés eredménye is.
Az Auxerre ugyanis az Ajax Amszterdammal találkozott, úgy, hogy a franciák eddig pontot sem szereztek. Ehhez képest már a 9. percben megszerezte a vezetést a hazai pályán játszó Auxerre, Sammaritano góljával. A 79. percig kellett várni a vendégszurkolóknak az egyenlítésre, ekkor Toby Alderweireld talált be. Mindössze 5 percig volt azonban döntetlen az állás, hat perccel a találkozó vége előtt a csereként beállt Steeven Langil megszerezte a győztes gólt az Auxerre-nek. A Real mögött így hatalmas csata várható az utolsó két fordulóban a továbbjutásért, a Milannak 5, az Ajaxnak 4, az Auxerre-nek pedig 3 pontja van.

Meglehetett volna az egyik továbbjutó a H csoportban is, ha az Arsenal idegenben is legyőzi a Shakhtar Donyeck csapatát... az, hogy végül nem így történt, egy korábbi Arsenal-játékosnak volt köszönhető. Pedig jól indult a mérkőzés a londoniaknak, a 10. percben Theo Walcott szerzett vezetést. Az első félóra végén egyenlített a Shakhtar, a Barcelonát is megjárt Chygrynskiy góljával. Az első játékrész legvégén pedig érkezett Eduardo da Silva, aki korábbi csapata ellen talált be, és ez a gól, mint később kiderült, győzelmet ért a Shakhtarnak.
A Partizan Belgrád az utolsó esélyébe kapaszkodott szerdán, amikor a portugál Bragát fogadta. Ez a szalmaszál is kikerült azonban a szerbek kezéből, Moises 35. percben szerzett góljával ugyanis győzött a Braga, ami a Partizan kiesését jelenti. Az első három csapat azonban az utolsó két körben dönt majd a továbbjutás kérdéséről, az Arsenalnak és a Shakhtarnak 9-9, a Bragának 6 pontja van.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr382421344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása