Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Könnyen győzött a Lakers és a Heat

2010.11.03. 12:02 - rdani

Címkék: kosárlabda kosárlabda nba

Hét mérkőzést terveztek lejátszani kedden az Észak-amerikai profi kosárlabda liga (NBA) aktuális játéknapján, azonban végül csak hat találkozó került megrendezésre. Ennek oka, hogy elhalasztották az Orlando Magic vendégjátékát a New York Knicks ellen, mivel aggodalomra adott okot a mérkőzés helyszínéül szolgáló Madison Square Gardenben, hogy azbeszt tartalmú anyag esett le a plafonról a játéktérre. Azt, hogy a találkozót mikor lehet pótolni, egyelőre nem tudni, mint ahogy azt sem, alkalmas lesz-e a csarnok a Knicks következő, pénteki hazai mérkőzésére.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pályára lépett a címvédő Los Angeles Lakers, amely a Memphis Grizzliest fogadta. A los angelesi csapat tagjai közül Pau Gasolnak különösen pikáns lehetett a mérkőzés, hiszen önmaga korábbi, és testévre, Marc, jelenlegi csapatával csaptak össze. Maga a találkozó nem hozott túl sok izgalmat, már az első félidőben eldöntötte a győzelem sorsát a Lakers, hiszen 73-46-ra vezettek a hazaiak 24 perc játék után. A harmadik és a negyedik negyedet is megnyerte a Grizzlies, de ez is csak a viszonylag tisztes, 124-105 arányú vereséghez volt elég. Pau Gasol remek játékot nyújtott, 21 ponttal és 13 lepattanóval ért el dupla-duplát, a Lakers pedig immáron négy győzelemnél tart - négy meccsből.

Szintén jelenése volt az idei bajnokságra jelentősen megerősödött Miami Heat csapatának kedden, az ellenfél a Minnesota Timberwolves volt. Itt az első félidőben még csak kényelmes fölénybe került a Heat, 69-53 volt az állás a nagyszünetben, a harmadik negyedben azonban újabb 12 pontot tett hozzá előnyéhez a Miami-i csapat, amely így végül szintén nagy különbségű, 129-97 arányú győzelmet aratott. A pontokat tekintve ismét Dwyane Wade volt a legjobb, 26 egységgel, de LeBron James 20 pont-12 gólpasszos dupla-duplája is elismerésre méltó.

Már a szezon korai szakaszában találkozott az idei draft első két választottja, John Wall és Evan Turner, ám míg előbbi a Washingtonban alap- és húzóember, utóbbi a Philadelphiánál egyelőre kiegészítő csapattag csupán. Ennek megfelelően Wall volt az, aki a két csapat találkozásakor jobb benyomást tett, 29 ponttal és 13 gólpasszal dupla-duplát ért el, emellett pedig 9 (!!) lopott labdával beállította a Wizards csapatcsúcsát. A mérkőzést egyébként rendkívül izgalmasan alakult, a hazai pályán játszó Washington az utolsó másodpercben mentette hosszabbításra a találkozót egy hárompontossal, a végén pedig Wall lepattanója azt jelentette, az első választott győzelemmel mutatkozott be hazai pályán (116-115).

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr182419355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása