Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Európa Liga, 3. forduló, összefoglaló

2010.10.22. 11:37 - rdani

Címkék: labdarúgás

Csütörtökön újabb 24 mérkőzéssel folytatódott a labdarúgó Európa Liga csoportköre. Számunkra a legérdekesebb összecsapás ezúttal is a DVSC mérkőzése volt, már csak azért is, mert először lépett pályára nevelőegyüttese ellen a PSV Eindhoven légiósa, Dzsudzsák Balázs. A Loki kezdte jobban a mérkőzést, hiszen egy szöglet után a kapufát is eltalálta a magyar bajnok. A 35. percben aztán egy szabadrúgás után Mirsad Mijadinovski megszerezte a vezetést a Debrecennek. Alig öt perccel később jött az egyenlítés, Orlando Engelaar cselezte át magát a debreceni középpályán és védelmen, majd okosan az elfekvő Malinauskas fölött lőtt a kapuba. A három pont sorsa a 66. percben dőlt el, a bal oldalról érkezett egy beívelés, amely a kaputól nagyjából 40 méterre lévő Dzsudzsák Balázs fején pattant föl, középen pedig Jonathan Reis minimum megzavarta a litván kapust, de az is lehet, hogy hozzáért a labdához, a gólt hivatalosan neki adták. Ezzel 2-1-re győzött a PSV, a Debrecennek pedig továbbra sincs pontja a sorozatban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 A csoport másik mérkőzésén az ukrán Metalist Kharkiv azt a Sampdoriát fogadta, amelyben Koman Vladimir kezdőként lépett pályára. A magyar válogatott játékosa meg is hálálta a bizalmat, a 32. percben vezetést szerzett az olasz csapatnak. Hat perccel később azonban Taison egyenlített, majd a 73. percben Cleiton Xavier góljával a győzelmet is megszerezte a Metalist, amely ezzel a második helyen áll a csoportban a PSV mögött.

 

Az A csoportban a Manchester City Emmanuel Adebayor mesterhármasával győzöte le 3-1-re a Lech Poznan csapatát, míg a csoport másik mérkőzésén Szabó Zsolt játékvezetése mellett a Salzburg 1-1-es döntetlent játszott a Juventus ellen, Dušan Švento találatára Miloš Krasić válaszolt a második félidőben az olaszok részéről. A csoportot a City vezeti 7 ponttal, a Juventus három döntetlennel egyelőre csak harmadik a Lech mögött.

A B csoportban Godín, Agüero és Diego Costa góljaival 3-0-ra nyert, és ezzel megszerezte első győzelmét a címvédő Atletico Madrid a norvég Rosenborg ellen. Nem bírt egymással az Aris Szaloniki és a Bayer Leverkusen (0-0), így aztán a csoportkör felénél még nem dőlt el semmi, a Bayernek 5, az Arisnak és az Atleticónak 4-4, a Rosenborgnak 3 pontja van.

A játéknap legnagyobb győzelme a Sporting Lisszabon csapatához fűződik, amely 5-1-re ütötte ki a KAA Gentet. Wils gólja a 16. percben is csak a szépítést jelentette a belgáknak, ráadásul a hátralévő időben Liedson, Maniche és Helder Postiga is betalált a portugálok részéről. A Lille is győzött csütörtökön, mégpedig 1-0-ra a Levszki Szófia ellen, Aurélien Chedjou szerezte a franciák győztes találatát. A csoportot magabiztosan vezeti a Sporting 9 ponttal, a Lille-nek 4, a Levszkinek 3, a Gentnek pedig 1 van.

A D csoportban összesen egy gól született, ezt a Villarreal játékosa, Marco Ruben szerezte a PAOK Szaloniki ellen, míg a Dinamo Zágráb 0-0-t játszott a Club Brugge ellen. Ezzel a Villarreal került a csoport élére, de még a negyedik Brugge is simán továbbjuthat.

Az E csoportban mindkét mérkőzésen idegenbeli siker született, ami nagy lépést jelent a továbbjutás felé a nyertes csapatoknak a rendkívül kiegyenlített négyesben. A Bate Boriszov Sosnovski góljával győzte le a Sheriff Tiraszpolt, míg a Dinamo Kijev talán még nagyobb fegyvertényt mutatott be, hiszen a 2009-es holland bajnok AZ Alkmaar otthonából hozta el a három pontot. Óriási meglepetésre a Bate vezeti a csoportot, de itt sem dőlt még el semmi.

Folytatta kiváló sorozatát a CSZKA Moszkva, amely immáron harmadik mérkőzését nyerte 3-0 arányban az Európa Ligában. Ráadásul ezúttal a csoport másik nagy csapata, a Palermo volt a szenvedő fél, amelynek edzője, Delio Rossi a mérkőzés után elmondta, hogy az ellenfél túl jó volt a Palermo számára. Fordulatos találkozót hozott a Sparta Prága - Lausanne mérkőzés. A hatodik percben a svájciak szereztek előnyt, a 24. percben viszont már 3-1-re a Sparta vezetett. A 75. percben szépített a Lausanne, majd a 90+5. percben az egyenlítő gólt is megszerezte a svájci csapat, a végeredmény 3-3 lett. A CSZKA továbbjutása szinte biztosnak tűnik, a Sparta így is második, de fontos pontokat hullajtott el.

A sérült Huszti Szabolcsot nélkülöző Zenit Szentpétervár is a harmadik győzelmét szerezte az Európa Ligában a Hajduk Split ellen, 2-0 lett a végeredmény. A G csoport másik mérkőzése még simább lett, az Anderlecht 3-0-ra verte az AEK Athént, Juhász Roland szerezte a belgák harmadik gólját, mégpedig a kapunak háttal, sarokkal talált az ellenfél hálójába. A csoportot a Zenit nagy fölénnyel vezeti, és szinte biztosan továbbjut, a másik három csapat azonban körbeverte egymást, így a csoport második helyéről a hátralévő három kör dönt.

Harmadik győzelmét szerezte a VfB Stuttgart csapata is, amely ezúttal a Getafét győzte le 1-0-ra Ciprian Marica góljával. A másik találkozón a svájci Young Boys is megverte a dán Odensét, mégpedig gólgazdag mérkőzésen 4-2-re, amellyel a Stuttgart mögött a berni csapat áll a csoport második helyén, két győzelemmel.

A J csoportban játszották a játéknap egyik nagy rangadóját, a Dortmund a Paris St. Germaint fogadta. Nuri Şahin tizenegyesből a németeknek szerzett vezetést, azonban a hajrában a csereként öt perccel korábban beállt Clément Chantôme egyenlített, 1-1 lett a végeredmény. A bukdácsoló Sevilla Frederic Kanouté góljával verte idegenben az ukrán Lvov együttesét, így három kör után a PSG 7 ponttal vezeti a csoportot a 6 pontos Sevilla és a 4 pontos Dortmund előtt.

A K csoportban is rendeztek egy izgalmasnak ígérkező mérkőzést, a Napoli és a Liverpool összecsapása azonban végül 0-0-val végződött. A találkozóhoz kapcsolódó hír, hogy a két csapat szurkolói már szerda este összecsaptak Nápoly belvárosában, hét sérültről lehet tudni jelenleg. A csoport másik két csapata, az Utrecht és a Steaua Bukarest megtette azt a szívességet a két nagynak, hogy szintén döntetlent játszott (1-1), így az élen a Liverpool áll 5 ponttal, de ez a csoport is nagyon szoros.

Nem úgy az L jelű négyes, amelynek rangadóján a Porto elhozta a három pontot a Beşiktaş otthonából (Hulk duplázott a 3-1-re végződött összecsapáson), és ezzel szinte biztosan továbbjut, míg a két, eddig pont nélkül álló csapat mérkőzését a bécsi Rapid nyerte a CSZKA Szófia ellen, idegenben, amivel az osztrákok életben tartották továbbjutási esélyeiket.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr422390542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása