Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Felemás magyar nap a kézilabda BL-ekben

2010.10.11. 17:50 - rdani

Címkék: kézilabda

A szombati naphoz hasonlóan vasárnap is egy férfi és egy női klubcsapatunk volt érdekelt a kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében. A hölgyeknél a körmérkőzések első fordulóját rendezték meg ezen a hétvégén, a magyar bajnok Győri Audi ETO KC-ra pedig nehéz mérkőzés várt, hiszen idegenben kellett pályára lépnie a 2008-as győztes Zvezda Zvenigorod otthonában. A Győr kezdett jobban, hiszen 2-1-re vezetett, azonban innentől kezdve a mérkőzés során végig az oroszoknál volt az előny, a félidőben 17-14-re vezetett a hazai csapat. Ezt a három gólos különbséget a Zvezda ötre is feltornászta, majd szépen tartotta előnyét, a végeredmény 31-28 lett az orosz csapat javára. A Zvezda legjobbja az ifjú Polina Kuznetcova volt, míg a győrieknél Görbicz Anita 9 gólt szerzett, Ana Gros pedig öt találattal mutatkozott be a BL-ben új csapatában.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A férfiaknál a Veszprém drámai győzelme után vasárnap a Pick-Szeged lépett pályára, amely a dán Aalborgot fogadta. A találkozónak hatalmas tétje volt, hiszen várhatóan a szegediek csoportjában a dánokkal, a Dinamo Minszkkel és a Kadetten Schaffhausennel kell megküzdeni a legjobb 16 közé jutásért. Parádés játékot mutatott be az első félidőben a magyar bajnokság ezüstérmese, a Pick már az ötödik percben három góllal vezetett, a félidő végén pedig már nyolc gól is volt a különbség, egy jó dán hajrá is csak arra volt elég, hogy 18-13 álljon 30 perc után az eredményjelzőn. A második félidő elején az Aalborg kicsit ráijesztett a szegediekre, hiszen hamar feljött három gólra, azonban innentől kezdve szinte csak a Pick volt a pályán, hamar visszaállt az öt-, majd a hétgólos különbség, az 58. percben pedig már 10 találattal vezetett a Szeged. A végeredmény 37-28 lett, nagyon magabiztosan gyűjtötte be a nagyon fontos két pontot a magyar csapat. A szegedieknél Katzirz Dávid és František Šulc 7-7, Lékai Máté és Zubai Szabolcs 6-6 gólt szerzett, a túloldalon a Barcelonát is megjárt svéd Larholm 9 gólig jutott.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr982363364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása