Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Papírforma győzelmek a férfiaknál

2010.09.05. 10:55 - rdani

Címkék: tenisz us open 2010

A US Open hatodik napján a férfi egyes torna alsó ágának harmadik fordulós mérkőzéseit rendezték meg. Az ágon lévő két nagy név, Roger Federer és Novak Djoković egyaránt könnyű győzelmet aratott. Federer 6-4, 6-3, 6-3-ra verte a világranglistán 109. helyen álló Paul-Henri Mathieu-t, míg Djoković a hazai közönség legnagyobb bánatára szintén könnyen verte a 108-at, az eredmény 6-1, 7-6, 6-3 lett James Blake-kel szemben. A svájci a legjobb 16 között a Juan Carlos Ferrerót három szettben legyőző Jürgen Melzerrel találkozik, míg Djoković ellenfele a szombati nap egyik legjobb mérkőzésének győztese, Mardy Fish lesz. A nyarat remek formában töltő amerikait ugyanis nagyon megszorongatta az olykor parádés dolgokat bemutató Arnaud Clement, azonban győznie nem sikerült, Fish 4-6, 6-3, 6-4, 1-6, 6-3-ra győzött.

Night session: Destructive Federer


 

 

 

 

 

 

 

A Djoković féle negyed másik nyolcaddöntője Richard Gasquet és Gaël Monfils francia rangadója lesz. Gasquet, aki a második fordulóban meglepően simán győzte le a hatodik kiemelt Nikolay Davydenkót, három szoros játszmában intézte el a Dél-afrikai Kevin Andersont (6-4, 7-6, 7-5). Monfils is egy óriásölővel, a Roddickot verő Janko Tipsarević-csel találkozott, és az első két tie-breakben eldőlt szett után két könnyű játszmában ejtette ki a szerbet (7-6, 6-7, 6-2, 6-4).
A Roland Garros győztes Robin Söderlingnek nem okozott gondot a holland Thiemo de Bakker (6-2, 6-3, 6-3), így várhatja az Albert Montañés elleni összecsapást. A 21. helyen kiemelt spanyol a Čilićet nagy csatában búcsúztató Nishikori ellen csak másfél játszmát volt kénytelen a pályán tölteni, a japán 6-2, 2-1-es Montañés vezetésnél feladta a mérkőzést. Érik tehát a negyeddöntők talán legérdekesebbike, az esetleges Federer - Söderling találkozó.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr772272608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása